Gospodarka » Żywność

Kuchnia mojej mamy, czyli domowy smak makaronu Goliard

Kuchnia mojej mamy, czyli domowy smak makaronu Goliard
Zobacz więcej zdjęć »
Żaden makaron nie równa się temu domowemu. Dodany, do najbardziej banalnej zupy czy innej potrawy nadaje jej charakteru i swojskiego smaku. To wspomnienie dzieciństwa i rodzinnego domu w najcieplejszej formie. Obecnie niezwykle rzadko mamy czas i okazję przygotować domowy makaron w domu.

Gniazdka Domowe, Niteczki domowe, Wstążki domowe 400g oraz  Nitka domowa swojska  250g marki Goliard,  to makarony, które wytwarzane są tradycyjną metodą, według sposobów zaczerpniętych z kuchni naszych babć. Ich składniki - to mąka z najlepszej polskiej pszenicy oraz jaja. Do produkcji tych makaronów producent używa metody walcowanej.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dostępne w poręcznych opakowaniach o gramaturze 250g i 400g. Są to produkty o wyśmienitych walorach smakowych i w przystępnej cenie. Kolekcję makaronów domowych poznasz w sklepie po charakterystycznych opakowaniach utrzymanych w kolorze słonecznej żółci wraz z wizerunkiem sympatycznej kurki i logotypem marki. Domowe makarony Goliard to doskonały składnik zup, sałatek makaronowych, zapiekanego makaronu z serem i szynką, czy jako pyszny dodatek do pieczonej kury z zielonym groszkiem.

Porady mamy

Makaron należy gotować w dużej ilości osolonego wrzątku, bo jeśli wody będzie zbyt mało, zrobi się mazisty. Świeży makaron domowy gotujemy 2 - 3 minuty od chwili zawrzenia, z mąki razowej - nieco dłużej. Oczywiście, czas gotowania zależy od wielkości i grubości makaronu. Makaron powinno się gotować "prawie przykryty" - najlepiej między garnkiem a pokrywką umieścić drewnianą łyżkę; w ten sposób makaron "otrzymuje" dostateczną ilość powietrza i nie przechadza się. Aby makaron nie kleił się podczas gotowania, do wody należy dodać łyżeczkę masła lub oleju. Przelewanie ugotowanego makaronu zimną wodą ma na celu wypłukanie z niego krochmalu; nie spłukany krochmal powoduje zlepianie się makaronu.

Marka

Goliard to firma o długoletniej tradycji, łącząca doświadczenie z nowoczesnymi rozwiązaniami. Jako jedna z pierwszych firm w Polsce wprowadziła produkcję makaronu metodą tradycyjną, czyli walcowaną. To właśnie jej zastosowanie, w połączeniu z klasyczną, domową recepturą, sprawia, że makarony Goliard smakują jak domowe. Aby zapewnić niezmienną jakość produktów oraz bezpieczeństwo konsumentów, specjaliści firmy Goliard starannie sprawdzają każdą przygotowaną partię makaronu. Dzięki temu każdy kęs przywołuje wspomnienia beztroskiego dzieciństwa i babcinej kuchni.

Makarony Goliard dostępne są w szerokiej palecie rodzajów i smaków. Firma oferuje tradycyjne makarony jajeczne - w tym także z jaj przepiórczych, makarony z najwyżej jakości mąki z pszenicy durum, makarony z mąki orkiszowej, a ostatnio także kolorowe makarony z dodatkiem szpinaku lub szpinaku i pomidorów. Konsumenci mogą wybierać między wstążkami, gniazdkami, nitkami, rurkami, kokardkami, świderkami…

Cena:

Makaron domowy swojski Goliard (250 g) -  ok. 1,90 zł
Niteczki domowe Goliard (400 g)- ok. 2,69 zł
Gniazdka domowe (400 g)- ok. 2,69 zł
Wstążki domowe (400 g)- ok. 2,69 zł

Zapraszamy na stronę internetową: www.goliard.pl.

Konsumenci znajdą tam szczegółowe informacje o produktach, internetową książkę kucharską, tapety i wygaszacze ekranu. 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

SUPERB PR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »