Gospodarka » Żywność
Olej ryżowy Riso Scotti
Zobacz więcej zdjęć » |
Z uwagi na niezwykle delikatny smak, odporność na wysokie temperatury oraz właściwości zdrowotne, olej ryżowy jest ceniony przez najznamienitszych szefów kuchni i gastronomicznych ekspertów. Teraz słynny olej ryżowy włoskiej marki Riso Scotti jest dostępny także dla polskich konsumentów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Olej ryżowy Riso Scotti to produkt najwyższej jakości, adresowany do konsumentów o wysokich wymaganiach, którzy dbają o to, co jedzą – zarówno z punktu widzenia zdrowotnego, jak i smakowego. Marka Riso Scotti dba o najwyższą jakość produktów poprzez sprawowanie kontroli nad całym procesem produkcji: od ziarna ryżu do gotowej buteleczki oleju, na etapie uprawy, zbiorów, produkcji i dystrybucji.
Olej ryżowy to produkt zupełnie odmienny od olejów dostępnych na sklepowych półkach. Po pierwsze, olej jest pakowany próżniowo co gwarantuje długą świeżość, smak i aromat produktu. Po drugie charakteryzuje się delikatnym i lekkim smakiem – nie dominuje smaku potraw, a jedynie nadaje im specyficzny, lekko orzechowy posmak. Olej ryżowy jest naturalnie bogaty w antyoksydanty oraz substancje aktywne, z których czerpie zbawienne dla zdrowia właściwości.
Zawarty w oleju oryzanol to substancja występująca naturalnie w ziarnach i zarodkach ryżu, owsa i kukurydzy, otrzymywana głównie z oleju ryżowego. Jest to naturalna estrowa pochodna kwasu ferulowego o wysokiej skuteczności antyoksydacyjnej i poprawiającej metabolizm człowieka. Olej ryżowy zawiera również spore ilości witaminy E dzięki czemu korzystnie oddziaływuje na skórę.
Olej ryżowy idealnie podkreśla smak delikatnych smażonych mięs, owoców morza i warzyw. Produkt nadaje potrawom doskonałej chrupkości – jest idealny do przygotowywania domowych frytek i chrupiących talarków. Olej ryżowy Riso Scotti ma subtelny, nienarzucający się smak dzięki czemu doskonale nadaje się także do dań na zimno, jak również jako składnik sałatkowych dressingów. Olej z otrębów ryżowych to idealny komponent najsłynniejszych włoskich dań z wykorzystaniem ryżu, jak risotto z cukinią lub karczochami z dodatkiem białego wina, czy smażony ryż z owocami morza.
Marka Riso Scotti
Włoska marka Riso Scotti posiada ponad 100 hektarów plantacji ryżowych w malowniczej dolinie rzeki Pad. Na zielonych polach uprawiane są najlepsze, najbardziej cenione odmiany ryżu. Są one następnie, po przejściu rygorystycznej selekcji, poddawane obróbce w nowoczesnym centrum Bivio Vela w Pawii. Cała produkcja odbywa się w olbrzymiej fabryce aby eksperci firmy mogli mieć osobistą kontrolę nad każdym etapem produkcji. Sukces firmy zawiera się w nowoczesnych i efektywnych rozwiązaniach, zarówno pod względem technologicznym, jak i organizacji procesu produkcji. Nowoczesne maszyny i nieustanna kontrola jakości i efektywności sprawiają, że na stoły konsumentów trafia jeden z najlepszych olejów na świecie.
Firma Riso Scotti to jeden z najstarszych włoskich producentów ryżu, działający od 1860 roku. Riso Scotti to grupa firm, obejmująca uprawę, produkcję i dystrybucję produktów - zgodnie z założeniami jej właścicieli, pragnących skupić wszystkie etapy produkcji w jednym miejscu. W filozofię marki wpisuje się tradycja włoskiej kuchni, innowacyjność, troska o wygodę konsumenta oraz dbałość o środowisko naturalne. Firma Riso Scotti dba o spójny wizerunek wizualny i wzornictwo już od 150 lat, łącząc nowoczesność z dystyngowaną tradycją. Opakowania bardzo zmieniły się od czasów pierwszych papierowych toreb, które klienci otrzymywali w drugiej połowie XIX wieku. Firma stawia na elegancki design w barwach królewskiego granatu. Zachowuje najwyższą jakość opakowań: w przypadku olejów ryżowych są to buteleczki z grubego, ciemnozielonego szkła.
Cena:
Olej ryżowy Rico Scotti (750 ml): ok. 14,90 zł
Zapraszamy na stronę internetową: www.risoscotti.it
Nadesłał:
SUPERB PR
|
Komentarze (0)