Gospodarka » Żywność
Kuchnia turecka i jej smaki
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Turcja jest krajem łączącym elementy europejskie i arabskie, tradycyjne i nowoczesne. Dogodne położenie – przez Turcję przechodziły główne szlaki handlowe - pozwoliło sprowadzać rozmaite warzywa, owoce i przyprawy. Dzięki temu kuchnia turecka jest bogata w smaki oraz aromaty.
Tradycyjny turecki kebab
Jednym z najpopularniejszych tureckich dań jest kebab. Nazwa potrawy – ‘shish kebab’, wywodzi się od tureckich słów, które oznaczają „rożen” lub „pieczone mięso”. Kebab występuje w wielu odmianach, ale najczęściej składa się kawałków mięsa – przeważnie baraniny, wołowiny lub kurczaka i jest podawany razem z cienkim, tureckim chlebem oraz z dodatkiem sosów. Istnieje wiele metod przygotowania tego znanego i lubianego tureckiego dania, a jedną z nich proponuje Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr. W opakowaniu Fixu Kebab z sosem czosnkowym Knorr znajdziemy wszystkie komponenty potrzebne, aby przyrządzić marynatę do mięsa oraz aromatyczny sos. Fix zawiera m.in. pietruszkę, pieprz cayenne czy korzeń lubczyku, które nadają potrawie orientalny aromat i smak.
Seekh kebab - smak i aromat orientalnej potrawy z łatwością przeniosą nas do słonecznej Turcji.
Przepis na danie znajdziesz na:
http://www.przepisy.pl/przepis/seekh-kebab
Nadesłał:
Multi_Communications
|
Komentarze (0)