Gospodarka » Żywność

Kurczak Zagrodowy ze znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”

Kurczak Zagrodowy ze znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”
Zobacz więcej zdjęć »
Jedno z najbardziej rozpoznawanych w Polsce wyróżnień – znak „Poznaj Dobrą Żywność” -zostało przyznane Kurczakowi Zagrodowemu z Podlasia firmy Drosed. Nadawany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi certyfikat potwierdza wysoką i stabilną jakość produktu.

Pochodzi z Podlasia zwanego „Zielonymi płucami Polski”. Jest hodowany ekstensywnie w małych, rodzinnych gospodarstwach, co oznacza, że rośnie dłużej niż zwykły kurczak. Do tego jest karmiony wyłącznie paszą roślinną. Wszystko to sprawia, że Kurczak Zagrodowy z Podlasia od Grupy Drosed jest mniej otłuszczony i regularniej umięśniony w porównaniu ze zwykłym kurczakiem, a jego skóra jest cieńsza. Jego mięso jest szczególnie polecane dzieciom i osobom starszym. Teraz tę niezwykłą jakość Zagrodowego potwierdza także znak Poznaj Dobrą Żywność.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Certyfikat PDŻ objął Kurczaka Zagrodowego oraz jego elementy (filety, uda, nogi, podudzia i skrzydła) z portfolio Grupy Drosed. Został nadany przez  Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi we wrześniu 2014 r. Obowiązuje przez 3 lata i potwierdza wyróżniające się cechy jakościowe Zagrodowego.

Aby go uzyskać,produkty pod marką Zagrodowy musiały spełnić szereg restrykcyjnych wymagań związanych m.in. ze składem surowcowym, zawartością składników odżywczych czy metodami wytwarzania. Kryteria oceny zostały opracowane przez Kolegium Naukowe, w skład którego wchodzą wybitni eksperci z dziedziny żywienia, uprawy roślin, hodowli zwierząt, zdrowia, prawa oraz ekonomii.

Program „Poznaj Dobrą Żywność” ma na celu wyłonienie wyróżniających się na rynku produktów spożywczych. Certyfikat jest ważną informacją dla konsumentów i ma za zadanie pomagać im w wyborze.

Kurczak Zagrodowy z Podlasia dostępny jest w ofercie Grupy Drosed – Specjalisty od drobiu - w postaci całej tuszki w cenie ok. 11,99-12,99 zł/kg, jak i elementów z kurczaka − filet, noga, skrzydła, udo, podudzie − w cenie od ok. 13,50 zł/kg do ok. 23,99 zł/kg w zależności od rodzaju elementu.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (1)

  • avatar
    ~ogi 2014-10-07 08:37:11

    potwierdzam, bardzo dobry rosół :)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »