Gospodarka » Żywność

"Kuroniowie rozgryzają" - sensacje nie tylko na temat fast foodów

"Kuroniowie rozgryzają" - sensacje nie tylko na temat fast foodów
Zobacz więcej zdjęć »
Szósty odcinek nowego programu kulinarnego Kuchni.tv „Kuroniowie rozgryzają” przywoła zapomniane fakty na temat polskiego prekursora fast foodów. Widzowie dowiedzą się także, w czym tkwi sekret kotletów Pożarskiego oraz co decyduje o wyjątkowym smaku budapeskiego specjału – naleśników à la Gundel.

„Kucharze” – szósta odsłona kulinarnych podróży braci Kuroniów – przybliży wszystkim miłośnikom dobrej kuchni przysmaki głównie z Wiednia i Budapesztu. To w austriackiej stolicy Franciszek Trześniewski otworzył swój słynny bufet, który do dziś pozostaje jedną z bardziej znanych wiedeńskich atrakcji.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Mało kto wie, że nasz rodak był duchowym prekursorem sieci fast foodów, oferując wszystkim szybką i smaczną przekąskę. Natomiast w Budapeszcie wciąż serwuje się wyśmienite naleśniki w restauracji Gundela, jako specjalność jej założyciela i wspaniały przykład deseru kuchni madziarskiej. Bracia Kuroniowie zmierzą się także z kotletami Pożarskiego, czyli pożywnym daniem bardzo dobrze znanym i wyjątkowo lubianym w Polsce. Oprócz prezentacji potraw i przyrządzenia ich na wizji gospodarze podzielą się z widzami kilkoma cennymi uwagami, ciekawostkami oraz anegdotami związanymi z tematem programu.

Miłośnicy kulinariów dowiedzą się między innymi tego, że prawdziwym sekretem mistrza Trześniewskiego była pasta jajeczna. Wcześniej na zachodzie nieznana, dzięki polskiemu kucharzowi stała się wielkim przysmakiem dla wiedeńskich biznesmenów spieszących rano do pracy. Polski bufet był więc pierwowzorem dzisiejszych barów szybkiej obsługi. Bracia Kuroniowie zdradzą także, że naleśniki à la Gundel to specjalność ich mamy oraz ulubiony deser zarówno rodzeństwa, jak i czterech psów państwa Kuroniów. Widzowie Kuchni.tv poznają także rady pradziadka braci Kuroniów, który zawsze powtarzał, że najlepszą profesją jest taka, która umożliwia dolewanie wody. A to właśnie zimnej wodzie kotlety Pożarskiego zawdzięczają swój niepowtarzalny smak.

„Kuroniowie rozgryzają” to program kulinarny dla wszystkich ciekawych kulinarnego świata oraz miłośników dobrego jedzenia. Szósty odcinek zostanie wyemitowany na antenie Kuchni.tv w sobotę 1 maja o godzinie 14.35.

kuroniowie.kuchnia.tv



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

ARBOvision

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »