Gospodarka » Żywność
Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnku
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· 200 g makaronu spaghetti bezglutenowego 3Pauly
· 250 g pieczarek
· 1 cebula
· 2 ząbki czosnku ( jeden do sosu a drugi do starcia na płatki i posypania gotowego dania )
· 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
· 300 ml passaty pomidorowej
· 6 jabłuszek kaparowych ( plus ewentualnie dodatkowe szt do ozdoby )
· Suszona lub świeża bazylia - pół łyżeczki
· Suszony lub świeży majeranek - łyżeczka
· parmezan do posypania
· pieprz
· sól
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, posolić i krótko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać passatę, pokrojone w plasterki Jabłuszka kaparowe oraz ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, dodać zioła i dusić na małym ogniu ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bezglutenowy makaron 3pauly ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Pozostały ząbek czosnku zetrzeć na szatkownicy w cieniutkie płatki. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, oprószyć parmezanem i kilkoma płatkami czosnkowymi, przyozdobić jabłuszkami kaparowymi i gotowe!
Smacznego
www.3pauly.pl
Komentarze (0)