Moda » Obuwie

Magiczne buty do spełniania marzeń

Można w nich spacerować po powierzchni wody, albo szybować w podniebnych przestworzach. Są mieszkaniem Dżina, a innym razem Mikołaj chowa w nich prezenty – takie są magiczne buty. Zakończył się konkurs plastyczny pod hasłem „Magiczne buty” zorganizowany w koszalińskich przedszkolach przez Geox.

Zadaniem konkursowym było wykonanie w dowolnej technnice (malarstwo, wydzieranka, wyklejanka, collage) prac, które pokazywałyby jak dzieci wyobrażają sobie magiczne buty. Laureatami konkursu zostali: Klaudia Rywacka z Przedszkola Niepublicznego „Calineczka”, Borys Szulc z Przedszkola nr 3, Julia Lipińska z Przedszkola Integracyjnego. Autorzy zwycięskich prac otrzymają nagrody indywidualne. Do przedszkoli, z których pochodzą laureaci powędrują zestawy książek i zabawek. Koszalin był trzecim miastem, w którym Geox zorganizował wspólną zabawę z przedszkolakami. Wcześniej w konkursie brały udział dzieci  z Konina i Zielonej Góry

Konkurs pozwolił zwrócić uwagę rodziców i dzieci na to, jak ważny dla prawidłowego rozwoju stóp jest odpowiedni dobór obuwia, jakość materiałów użytych do produkcji oraz technologia ich tworzenia. Idea magicznych butów jest bardzo bliska  filozofii marki Geox. Obuwie Geox posiada bowiem unikatową technologię oddychających podeszw, dzięki której stopy dziecka znajdują się w optymalnym do rozwoju i prawidłowego funkcjonowania środowisku. Geox wierzy także, że droga do niezwykłości wiedzie poprzez innowację i nieustanne ulepszanie produktów.

Dodatkowe informacje o Geox:
Firma Geox powstała na początku lat 90-tych w północno-wschodnich Włoszech. Jej założycielem jest Mario Moretti Polegato, który opracował i opatentował perforowaną gumową podeszwę - pozwalającą stopom oddychać i jednocześnie zapobiegającą przedostawaniu się wody do środka buta. Dzięki innowacyjnej technologii, zaledwie w ciągu kilku lat Geox stał się liderem rynku włoskiego i drugim najważniejszym producentem na świecie w segmencie obuwia codziennego. Produkty Geox sprzedają się w 68 krajach w 724 sklepach firmowych i tysiącach sklepów partnerskich. W Polsce wyłącznym dystrybutorem Geox jest firma Gino Rossi SA. Więcej informacji o Geox jest dostępne pod adresem: http://www.geox.com.pl.

PRS