Gospodarka » Żywność
Makaron z sosem pomidorowym i Oliwkami zielonymi z pastą paprykową OLE!
Zobacz więcej zdjęć » |
Składniki:
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
· ulubiony makaron (ilość wedle uznania)
· 1 duża cebula lub dwie szalotki
· Oliwa
· 1 duża puszka pomidorów
· 2 fileciki anchois
· 2 ząbki czosnku
· ½ słoika Oliwek zielonych z pastą paprykową OLE!
· ½ startej na drobnych oczkach marchewki (jeśli pomidory są za kwaśne)
· parmezan do posypania
Czosnek kroimy w plasterki. Smażymy na oliwie- cały czas mieszając. Dodajemy anchois oraz oliwki. Smażymy chwilę, po czym dodajemy pomidory z puszki. Lekko ugniatamy oliwki. Smażymy całość
ok. 10min. W tym czasie gotujemy makaron. Po ugotowaniu odcedzamy go, lecz zostawiamy ½ szklanki wody z gotowania. Dodajemy ją do sosu. Zwiększamy ogień i energicznie mieszamy, aby płyn połączył się z sosem. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (musimy uważać, ponieważ anchois jest bardzo słone). Smażymy tak kilka minut. Do sosu dodajemy makaron. Mieszamy i podgrzewamy kilka minut. Serwujemy na ciepło. Tuż przed podaniem dodajemy oliwki zielone z pastą paprykową OLE!, świeżo starty parmezan oraz świeżo zmielony pieprz.
Nadesłał:
Arni
|
Komentarze (0)