Gospodarka » Żywność

Makaronowe Gniazdka od Czanieckich Makaronów

Zwinięte w gniazdka wstążki makaronowe to gratka dla miłośników kulinarnych eksperymentów. Firma Czanieckie Makarony wprowadziła do swojej oferty Makaron Gniazdka z semoliny, który inspiruje do tworzenia niezwykłych dań, podsyca apetyt oraz dzięki semolinie jest zdrowym składnikiem diety.

Plątanina smaku – Gniazdka z semoliny

Gniazdka z semoliny z oferty firmy Czanieckie Makarony to zestawienie tradycji z nowoczesną tendencją do eksperymentowania w kuchni. Makaronowe Gniazdka powstały poprzez połączenie najwyższej jakości mąki z pszenicy durum - semoliny, jaj oraz wody. Starannie opracowany proces produkcji sprawia, że 5 – jajeczny Makaron Gniazdka wyróżnia się niezwykłym, delikatnym smakiem. Dzięki 100 % zawartości semoliny możemy być pewni, że makaronowe Gniazdka na długo zaspokoją apetyt.

Makarony z linii Gniazdek stanowią idealną bazę dla różnego rodzaju dań, zarówno zup warzywnych. Świetnie komponują się także z sosami oraz rozmaitymi dodatkami. Do makaronu typu Gniazdka najlepiej pasują sosy mięsne, na bazie serów lub grzybów. Jednak dla poszukiwaczy wytrawnych kombinacji polecany jest Makaron Gniazdka z semoliny Czanieckich Makaronów w połączeniu z prostym sosem na bazie oliwy, pietruszki, czosnku i parmezanu, który podkreśla delikatny smak wstążek.

Niteczki lub tasiemki

Makaron Gniazdka z semoliny należy do grupy makaronów walcowanych i jest dostępny w dwóch wariantach. Nr 1 to szerokie, płaskie tasiemki na wzór tagliatelle, natomiast Nr 2 to cieńsze, płaskie wstążki, najbardziej zbliżone do tagliolini. Obydwie formy tworzą zgrabne gniazdka i nie musimy się przejmować, że po wrzuceniu do wrzątku się rozplączą – podczas nakładania na talerz wystarczy nawinąć je na widelec i zsunąć, układając w upragnioną formę.

Gniazdka z oferty firmy Czanieckie Makarony odmienią tradycyjną zupę grzybową bądź pomidorową, będą doskonałą bazą dla zapiekanek oraz dań głównych z różnymi dodatkami. Długie tasiemki Czanieckich Makaronów z linii Gniazdek pobudzą kulinarną fantazję oczarowując wszystkich smakiem samodzielnie przygotowanego dania.

Makaron Gniazdka z semoliny – Czanieckie Makarony

Masa netto: [g] 500

Cena detaliczna: [zł] 5,04

Skład: kasza pszenna makaronowa, semolina, jaja (21,3%), woda

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 391 kcal; białko: 16 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 2,9 g

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

GutPR