Gospodarka » Żywność

Małe pączuszki z cukrem jałowcowym

Pączki w wersji mini Na wieczornych spotkaniach najlepiej sprawdzają się przekąski na tzw. „jeden kęs”.

Dzięki temu, goście w wygodny sposób mogą uzupełnić swoje zapotrzebowanie na energię i jednocześnie nie przerywać dobrej zabawy. Ponadto, zaskoczymy przyjaciół oryginalnym, lekko kwaskowatym smakiem powszechnie znanego karnawałowego smakołyku – niech zobaczą, że nie musi być on taki przewidywalny. Jak to zrobić?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Małe pączuszki z cukrem jałowcowym

Składniki:

·         750 g Mąki Lubella Puszysta Luksusowa

·         7 jajek

·         36g oleju

·         190 ml wody

·         15 g świeżych drożdży

·         5 g soli

·         45g cukru

·         1 laska wanilii (ziarenka)

·         skórka z 1 limonki

·         skórka z 1 cytryny

·         225 g masła (pokrojonego w kostkę)

·         cukier puder

·         kilka ziarenek jałowca

·         olej do smażenia w głębokim tłuszczu

Przygotowanie:

Do misy robota kuchennego wlewamy płynne składniki (jajka, olej woda), dodajemy do nich sól, cukier, skórkę z cytryny oraz limonki otartej tarką a także ziarenka z laski wanilii. Całość mieszamy. W robocie kuchennym zakładamy hak do ciasta i wsypujemy tam całą mąkę oraz pokruszone drożdże. Wyrabiamy 10 minut. Po tym czasie małymi kostkami wkładamy miękkie masło i miksujemy aż całość się połączy.

Pamiętajcie: wybierając dobre i sprawdzone produkty możemy być pewni, że ciasto będzie odpowiednio miękkie i puszyste. Taką gwarancję daje nam linia mąk Lubella Puszysta, która dzięki specjalnemu procesowi suszenia ziarna nadaje wypiekom lekkości i sprężystości.

Przygotowane ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i odstawiamy je do lodówki na godzinę, aby wyrosło.

W mikserze lub przy pomocy blendera miksujemy cukier puder z jałowcem  i przesiewamy go przez drobne sito, aby pozbyć się dużych kawałków jałowca.

Ciasto wyciskamy na głęboki olej porcjami wielkości kostki do gry i smażymy aż będą złote. Odcedzamy na papierze i oprószamy cukrem jałowcowym. Smacznego!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

info@synertime.pl

Komentarze (1)

  • avatar
    ~ewa 2016-02-06 23:53:29

    szkoda że nie ma zdjęcia jak te pączuszki wyglądają


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »