Firma » Finanse

Masz dowód, możesz mieć pieniądze

W dzisiejszych czasach wiele osób wspiera się pożyczkami i kredytami. W związku z tym, iż kredyty w bankach wymagają szerszych działań duża liczba społeczeństwa decyduje się na szybsze pozyskanie gotówki za pomocą punktów pozabankowych.

Istnieje wiele firm i ofert. Każda proponuje dość ciekawe, aczkolwiek różne możliwości. Od darmowych pożyczek online z minimum formalnościami do pożyczek na dowód. Tylko od nas zależy, na którą się zdecydujemy. Szybkie pożyczki zawsze charakteryzują się tym, iż nie musimy przedstawiać szerokiej zdolności kredytowej. Nie jesteśmy sprawdzani pod kątem zatrudnienia, zarobków czy innych podobnych kwestii. Pełnoletność i deklaracja odpowiedzialności podpisania umowy, a w tym spłacania rat jest dla pożyczkodawców wystarczająca.

Zalety pożyczki na dowód

Generalnie atuty pożyczki okazując się wyłącznie dowodem osobistym są znaczne. Sam fakt,iż firmy udzielające pożyczek oferują atrakcyjne kwoty pokazuje, iż nie musimy ściągać szeregu dokumentów z zakładu pracy, aby móc wziąć większą gotówkę. Fakt, iż pożyczka na dowód funkcjonuje już dość długo jest przykładem na to, że obie strony z takiej oferty są usatysfakcjonowane. Gdyby dla pożyczkodawców oferta owej pożyczki nie była dobrym pomysłem, ponieważ np. osoby zaciągające zadłużenie wyłącznie na dowód nie spłacałyby należności już dawno zniknęłaby z oferty. Tymczasem oferta jest cały czas aktualna w wielu firmach trudniących się udzielaniem pożyczek i co więcej chętnych na tego rodzaju zadłużenie jest mnóstwo osób.

Nie ma znaczenia kim jesteś

Jak już zostało wspomniane pożyczki poświadczane dowodem osobistym są dla wszystkich, którzy ukończyli osiemnaście lat i owy dokument posiadają. W związku z powyższym może o nią wystąpić student, emeryt, osoba pracująca, osoba nie pracująca, ale otrzymująca inne świadczenia itp. Absolutnie nie istotne jest to kim jesteś i jaki zawód wykonujesz lub nie wykonujesz. Ważne, że masz świadomość, iż zaciągnięty dług trzeba będzie spłacać. Taka świadomość jest istotna, dlatego między innymi wymagany jest dowód. Osoba dorosła ponosi odpowiedzialność za siebie i swoje czyny, więc w tym przypadku za spłatę pożyczki. Kiedy ta oferta pojawiła się na rynku klienci początkowo szukali jakiegoś haczyka. Nie dowierzali że idąc do punktu udzielania pożyczek i przedstawiając dowód osobisty mogą otrzymać gotówkę. Dziś już wiemy, że to jeden z najlepszych sposobów dla każdego.

slawek