Technologie » Komputery

Microsoft Dynamics NAV 2015 zaprezentowany podczas Directions EMEA

Directions EMEA to największe, cykliczne wydarzenie w Europie organizowane przez partnerów firmy Microsoft skupionych wokół systemu Microsoft Dynamics NAV.

Tegoroczna, trzydniowa edycja konferencji (8-10 października) ma wyjątkowy charakter co najmniej z dwóch powodów. Po pierwsze w tym roku wydarzenie odbywa się w Polsce na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich. Poprzednie edycje były organizowane m.in. w Rzymie, Berlinie, Barcelonie i Wiedniu. Poznań gości obecnie 1100 przedstawicieli partnerów Microsoft Dynamics NAV z całego świata, którzy mogą wymienić się swoimi doświadczeniami i opiniami na temat systemu oraz wzbogacić dotychczasową wiedzę podczas prelekcji, warsztatów i sesji networkingowych. Drugim argumentem przemawiającym za wyjątkowością tegorocznego wydarzenia jest fakt, że została na nim zaprezentowana kolejna wersja systemu NAV - Microsoft Dynamics NAV 2015.

- Cieszymy się, że na tegorocznej edycji Directions EMEA możemy przedstawić naszym partnerom nową wersję systemu Microsoft Dynamics NAV. Jesteśmy przekonani, że użytkownicy naszego rozwiązania ERP docenią jego nowe możliwości w zakresie mobilności, personalizacji i jeszcze ściślejszej integracji z innymi aplikacjami Microsoft - mówi Monika Burdach, Opiekun Kluczowych Partnerów Microsoft Dynamics NAV, Microsoft.

Nowa wersja rozwiązania oferuje innowacyjne funkcjonalności, zapewniające małym i średnim organizacjom dynamiczny rozwój oparty na mobilnym, chmurowym środowisku. Nowe możliwości Microsoft Dynamics NAV obejmują:

Interfejs użytkownika zoptymalizowany pod kątem tabletów i ekranów dotykowych, zapewniający użytkownikom dostęp do potrzebnych danych i procesów bez względu na to, gdzie się znajdują i z jakiego urządzenia korzystają. Nowe aplikacje na tablety są dostępne w sklepach Windows, Apple oraz Google.
Szybszy dostęp do istotnych informacji dzięki spersonalizowanym stronom startowym (ang. home pages), które umożliwiają użytkownikom natychmiastowe wyświetlanie najważniejszych danych biznesowych i kluczowych wskaźników wydajności. Zaawansowane kolorowe kodowanie i dane w czasie rzeczywistym pozwalają nadawać priorytety poszczególnym działaniom i utrzymać wysoką wydajność.
Maksymalne uproszczenie procesu tworzenia faktur dzięki współdziałaniu z Microsoft Word. Użytkownicy mogą teraz samodzielnie sporządzać niestandardowe, firmowe szablony faktur w programie Microsoft Word, bez konieczności angażowania informatyka.
Dodatkowe możliwości implementacji w modelu cloud na platformie Microsoft Azure oraz razem z Microsoft Office 365, aby obniżyć koszty, zwiększyć elastyczność systemu oraz podnieść wydajność pracowników.

Nowy Microsoft Dynamics NAV 2015 zapewnia użytkownikom także większe możliwości zarządzania przepływem środków pieniężnych dzięki nowym funkcjonalnościom do elektronicznych płatności i automatycznego uzgodnienia konta. Usprawnienia te obejmują nową usługę Bank Data Conversion Service dostępną na platformie Microsoft Azure, dostarczaną przez firmę AMC Consult A/S, która automatyzuje procesy elektronicznych płatności, uzgodnień płatności i uzgodnień sald na rachunkach bankowych z systemem Microsoft Dynamics NAV.

Ponadto nowe rozwiązanie zapewnia użytkownikom rozszerzone narzędzia aktualizacji, co pozwala partnerom wdrożeniowym znacząco obniżyć koszty i skrócić czas przeniesienia instalacji z wersji starszej na aktualną.

- Nowa wersja Microsoft Dynamics NAV 2105 to rozwiązanie klasy ERP jeszcze lepiej dostosowane do rynku średnich przedsiębiorstw, ergonomicznie zintegrowane z Microsoft Office 365 oraz dostępne w chmurze, co znacznie zmniejsza barierę wejścia w taką inwestycję. Nadal pozostaje zaawansowanym i wielofunkcyjnym rozwiązaniem wspierającym zarządzanie, będąc jednak przyjaznym i prostym w użyciu niezbędnym narzędziem - komentuje Piotr Śledź, Prezes Zarządu firmy IT.integro.

Więcej informacji na temat Microsoft Dynamics NAV 2015 oraz konferencji Directions EMEA 2014 można znaleźć na stronie http://www.directionsemea.com/.

Informacje o firmie:
Microsoft jest liderem branży nowych technologii - dostawcą produktów i usług dla konsumentów oraz klientów instytucjonalnych i komercyjnych. Wśród sztandarowych produktów oferowanych przez Microsoft jest system operacyjny Windows. Jego najnowsza wersja - Windows 8 to pierwszy w pełni dotykowy system operacyjny Windows, który działa na klasycznych komputerach, ale także urządzeniach z ekranami dotykowymi, w tym również na tabletach. Wraz z premierą Windows 8 Microsoft wprowadził na rynek również pierwszy komputer sygnowany własnym logo - Microsoft Surface. System operacyjny Windows dostępny jest również w wersjach na platformę mobilną - Windows Phone oraz platformę serwerową - Windows Server. Kluczową pozycję w portfolio Microsoftu zajmuje również Microsoft Office, powszechnie używany zestaw aplikacji wspierających komunikację i produktywność. Ponadto w ofercie spółki znajdują się również rozwiązania wspierające zarządzanie z rodziny Microsoft Dynamics.

Microsoft jest również liderem w zakresie rozwiązań dostarczanych w formie usług w modelu cloud computing, i jako jedyny dostawca posiada w pełni kompleksową ofertę zarówno aplikacji, infrastruktury, jak i platformy programistycznej w formie usług w chmurze obliczeniowej. Rozwiązania chmurowe oferowane przez Microsoft mogą być dostarczane klientom w modelu chmury publicznej, jak np. usługa Office 365 czy Windows Azure, ale również w modelach chmury prywatnej oraz hybrydowej, która jest połączeniem obu poprzednich modeli dostosowanym do potrzeb klienta.

Microsoft Corporation powstał w 1975 roku w USA, a polski oddział firmy istnieje od 1992 r. W swoich filiach na całym świecie Microsoft zatrudnia blisko 90 tys. specjalistów z różnych dziedzin, w tym ponad 300 osób w Polsce.

Zapraszamy do odwiedzenia polskiej strony firmy Microsoft pod adresem: http://www.microsoft.com/poland lub kontaktu z Centrum Obsługi Klienta Microsoft pod numerem 0 801 802 000 (opłata według stawek Twojego operatora).

Dodatkowych informacji udzielą:

Agnieszka Dziedzic