Motoryzacja » Moto Serwis

Międzynarodowy sukces NordGlass w zawodach Master Fitter 2012

Zawody International Master Fitter 2012 stanowiły nie lada wyzwanie dla reprezentanta firmy NordGlass, który musiał wykazać się doskonałą precyzją i techniką. Umiejętności te zaprezentował podczas międzynarodowych zawodów montażystów, gdzie pokonując rywali, zajął miejsce na podium.
The International Master Fitter Competition 2012 to międzynarodowe, prestiżowe zawody, których uczestnicy musieli wykazać się najwyższym profesjonalizmem w zakresie naprawy i wymiany samochodowych szyb. Oprócz umiejętności i opanowania technik montażu, ważne było poskromienie emocji, bowiem zacięta rywalizacja zmuszała zawodników do działania pod czujnym okiem międzynarodowego jury. Zawody, nad którymi patronat objęła International Automotive Glass Federation, odbywały się w Düsseldorfie w dniach 25 - 26 października, podczas targów GlassTec.

Do biegu, gotowi, start...
Zawody The International Master Fitter składały się z czterech konkurencji, z których każda oceniana była przez innego sędziego. Uczestnicy rywalizowali między sobą, wykonując zadania sprawdzające ich umiejętności, przestrzeganie technologii i zasad BHP: wymieniając szyby boczne, tylne, czołowe oraz naprawiając uszkodzenie punktowe. Konkurencje ograniczone były czasowo, więc zawodnicy musieli wykazać się skutecznością i pełnym profesjonalizmem przy naprawianiu szkody i wymianie szyby w aucie. Oceniani byli według szczegółowej listy opisującej każdą czynność jaka powinna być wykonana podczas naprawy i wymiany szyby. Szczególna uwagę zwracano na przestrzeganie zasad higieny i bezpieczeństwa pracy z uwagi na pracę z materiałami niebezpiecznymi. Rozgrywki były bardzo zacięte. Wysoki poziom uczestników oraz odmienne technologie i metody montażu stosowane w różnych krajach sprawiły, że zawody były niezwykle interesujące.
Konkurencja kluczem do sukcesu
W międzynarodowych zawodach dla monterów szyb samochodowych zorganizowanych przez International Automotive Glass Federation Polskę reprezentował Grzegorz Wroński, montażysta z firmy NordGlass. Pan Grzegorz pokonał ośmiu rywali i zdobył III miejsce, uzyskując łącznie 211 punktów, czyli zaledwie o 8 punktów mniej niż zwycięzca.

Biorąc pod uwagę wysoki poziom i profesjonalizm wszystkich uczestników jest to ogromny sukces Polaka, który pokonując większość zawodników z Europy i świata godnie reprezentował polskie barwy pod szyldem NordGlass. Przedstawicielem firmy NordGlass był także trener montażystów, Jarosław Kuciński, który podczas zmagań zawodników zasiadał w międzynarowowym jury.
Miejsce na podium dla reprezentanta Polski udowadnia, że wykonawcy z firmy NordGlass świadczą usługi na najwyższym, światowym poziomie. To również potwierdzenie profesjonalnych technologii i procedur wymiany oraz naprawy szyb samochodowych stosowanych w salonach NordGlass.

NordGlass Sp. z o.o.
ul. Bohaterów Warszawy 11
75-211 Koszalin
e-mail: sekretariat@nordglass.pl

Zlokalizowana w Koszalinie firma NordGlass to wiodący europejski producent szyb dla branży motoryzacyjnej. Produkuje najwyższej klasy szyby czołowe do ponad 1300 najpopularniejszych modeli samochodów i dystrybuuje je w całej Europie i poza jej granicami. Firma posiada także największą i najlepiej rozpoznawalną w Polsce sieć serwisową, która świadczy usługi w zakresie naprawy i wymiany szyb samochodowych na terenie całego kraju.

GutPR