Gospodarka » Żywność
Moc truskawek
Zobacz więcej zdjęć » |
Zawarte w nich enzymy szybko spalają białko i tłuszcz czym służą naszemu organizmowi. Truskawki niezastąpieni one są w różnego rodzaju deserach, w których odkrywają swój wyśmienity smak. Możemy je spotkać m.in.: w tortach, koktajlach, sorbetach a zawarte w nich żelazo, potas i Wit.C (Truskawka ma więcej witaminy C niż cytryna i grejpfrut), sprawiają że są one bardzo cenionym owocem.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ważnym argumentem przemawiającym za tym czerwonym owocem jest fakt, że truskawki są niskokaloryczne! Stanowią idealny składnik wielu diet. Chronią przed anemią, są krwiotwórcze, posiadają właściwości odtruwające i oczyszczające, poprawiają przemianę materii oraz posiadają bogata zawartość w wapń, fosfor, mikro- i makroelementy. Przeszukując zasoby internetu trafimy na przepisy dań na cały dzień, których składnikami są nasze rodzime truskawki, zarówno zaczynając od delikatnych przystawek, dań głównych a na deserach kończąc.
Przykłady dla przepisów dla łakomczuchów:
Sałatka: rucola, szparagi, truskawki, łosoś i zawsze pasująca do truskawek mięta.
Danie główne: Pierś kurczaka na liściach szpinaku z truskawkami (danie fit).
Deser: orzeźwiający koktajl z truskawkami.
Komentarze (0)