Gospodarka » Żywność

Mocno Mleczne z nowym kształtem i smakiem

Niespełna dwa lata temu marka E.Wedel wprowadziła do swojej oferty nową, niezwykle gładką i rozpływającą się w ustach, czekoladę Mocno Mleczną. Kontynuując wedlowską tradycję czekoladnictwa, w tym roku dołączają do oferty dwie nowości.

Marka E.Wedel od lat obserwuje trendy i przekuwa je w produkty, które są niebanalne, a dzięki temu trafiają w gusta najbardziej wymagających klientów. Tym razem nie mogło być inaczej, dlatego do linii czekolad Mocno Mlecznych dołączyły dwa oryginalne warianty. Pierwszą propozycję, czyli Mocno Mleczną z kokosankami i wiórkami kokosowymi, docenią miłośnicy smaku tego egzotycznego owocu. Druga zaś – Mocno Mleczna z precelkami i orzechami – ucieszy fanów nietypowych połączeń, ponieważ czekolada zawiera solone precelki i karmelizowane orzeszki.

Obecnie wedlowskie czekolady pełne oraz te z dodatkami zaskakują nową, innowacyjną formą tabliczki, podkreślającą kształt każdej kosteczki. Jednak to nie wszystko! Wspomniane kostki zyskały także nowe sygnatury. Nawiązują one do najwyższej jakości składników — wyselekcjonowanego kakao z Ghany, historii — podpisu Emila Wedla oraz symbolu marki — postaci Chłopca na Zebrze. Ciekawostkę może stanowić geneza słynnego podpisu na produktach. W 1874 roku wyroby E.Wedel, a szczególnie czekolada, stawały się coraz bardziej popularne i cenione. Wielu próbowało je podrobić, dlatego, aby odróżnić oryginał od falsyfikatów, Emil Wedel rozpoczął znakowanie wedlowskich wyrobów. W ten sposób zabezpieczył swoje produktu, a słynny podpis do dziś widnieje na słodyczach E.Wedel.

walk_pr