Gospodarka » Żywność

Muszle z cukinią, pomidorami i serem

Muszle z cukinią, pomidorami i serem
Zobacz więcej zdjęć »
Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów.

Dzięki semolinie Muszla Duża trudniej się rozgotowuje, a po ugotowaniu pozostaje sprężysta.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Oto łatwy przepis na wyjątkowe, kolorowe i zdrowe danie z makaronem:

Muszla Duże z cukinią, pomidorami i serem

×          250 g makaronu Muszla Duża firmy Czanieckie Makarony

×          1 cukinia

×          10 pomidorków koktajlowych

×          10 dag sera typu greckiego

×          1 ząbek czosnku

×          4 łyżki oliwy

×          kilka gałązek rozmarynu

×          pieprz

 

Makaron Muszle Duże ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.

 

Makaron Muszla Duża Semolina 100% – Czanieckie Makarony

 

Masa netto: [g] 250

Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50

Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda

Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

 

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

___

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »