Technologie » Komputery

MyKronoz ZeCircle: smartwatch z cyrkoniami od Swarovskiego

Smartwatche kojarzą się nam przede wszystkim z futurystycznymi urządzeniami, choć obecnie dostrzec można trend w którym coraz większą uwagę zwraca się na ich niepowtarzalny wygląd. O krok dalej poszła firma MyKronoz, która zaprezentowała elegancką wersję ZeCircle z cyrkoniami od Swarovskiego.

Takie rozwiązanie ma na celu pokazać, że smartwatche mogą być także eleganckie i z powodzeniem wpasować się w modny styl ich użytkownika. Wcześniejsze modele szwajcarskiego producenta również wyróżniały się wyglądem, ale umieszczenie cyrkonii Swarovskiego jest kolejnym krokiem w stronę naprawdę ekskluzywnych smartwatchów.

Wersja ZeCircle Swarovski dostępna będzie w trzech wariantach kolorystycznych: czarnym, białym i niebieskim. Wszystkie, oprócz wspomnianych cyrkonii, posiadać będą paski z prawdziwej skóry i wykończenie ze stali nierdzewnej.

Poza wyglądem zewnętrznym, to wciąż ten sam smartwatch, który cechuje się przede wszystkim ultra cienką budową (10 mm) oraz ledwo zauważalną wagą (30 gramów). Urządzenie wyposażone jest w Bluetooth 4.0, 3-osiowy akcelerometr, magnetyczną stację dokującą ładowania, alarm wibracyjny, a jego obudowa jest wodoszczelna (IP67). Akumulator o pojemności 55 mAh zapewnia do 5 dni aktywnego korzystania z zegarka.

ZeCircle Swarovski dostępny będzie w Polsce od marca b.r. w cenie ok. 420 PLN

Entrymedia