Gospodarka » Żywność

Nadziane muszle – makaron Muszla duża od Czanieckich Makaronów

A’ la italiana - linia makaronów z semoliny inspirowanych kuchnią włoską - poszerzyła się o nowy makaron Muszla duża. Makaron w formie zgrabnych, dużych muszli pozwoli rozwijać kulinarne fantazje podczas przygotowywania rozmaitych zapiekanek, przekąsek czy dań z sosami.

Wyprodukowany z semoliny makaron nie tylko świetnie smakuję i trudno się rozgotowuje, ale także pomaga dbać o linię. Nowy w ofercie Czanieckich Makaronów makaron Muszla duża dobrze sprawdzi się w roli przekąski podczas przyjęć. Odpowiednia wielkość na jeden kęs sprawia, że Muszla duża wypełniona farszem i wyłożona na talerz z pewnością zainteresuje gości.

Makaron można nadziać rozmaitymi farszami, np. ze szpinaku i sera typu greckiego, sera pleśniowego i orzechów włoskich, pasty jajeczno – rybnej. Kiedy nie mamy zbyt wiele czasu, a musimy szybko przygotować atrakcyjną przekąskę, warto wykorzystać produkty, które mamy w lodówce. Łatwo przyrządzimy smaczne danie, napełniając muszle meksykańskim z chili con carne, farszem z kapusty i grzybów, bądź sosu bolońskiego pozostałego po spaghetti. Dla zabieganych wielbicieli kuchni polskiej ciekawym pomysłem będzie nadzianie muszli farszem do tradycyjnych pierogów ruskich – unikniemy pracochłonnego przygotowania ciasta i lepienia pierogów. Makaron można także nadziać sałatką warzywną, pieczarkami w sosie śmietanowym, różnymi serami lub podsmażonymi warzywami. Dzieciom warto zaserwować słodką wersję - Muszle duże wypełnione serem twarogowym z cukrem, rodzynkami i cynamonem, musem owocowym, jabłkami z rodzynkami, bądź masą makową z miodem i bakaliami. Makaron Muszla duża od Czanieckich Makaronów świetnie sprawdza się także z gęstymi, kremowymi sosami mięsnymi, na bazie śmietany lub serów, które dobrze wypełniają zagłębienie muszli. Muszle duże są również odpowiednia do zapiekania - nadziane farszem i zapieczone pod serem lub wymieszane z innymi składnikami w formie zapiekanki makaronowej.

Nowość z oferty Czanieckich Makaronów – Muszla duża należy do linii makaronów A’la italiana, wyprodukowanych w 100 % z semoliny, czyli mąki z pszenicy durum.  Obecność glutenu w semolinie sprawia, że makaron Muszla duża może być produkowany bez dodatku jaj, a więc mogą go spożywać osoby uczulone na białko kurze. Muszla duża zawiera dodatkowo błonnik, który pomaga regulować trawienie. Makaron z semoliny nie skleja się podczas gotowania, zachowuje sprężystość i zwartą strukturę, dlatego po wystudzeniu doskonale nadaje się do nadziania i podawania na zimno.

Makaron Muszla duża Semolina 100%

Masa netto: [g] 250
Cena detaliczna: [zł] ok. 3,50
Skład: semolina (kaszka z pszenicy durum), woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 341 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g

CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122

Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

GutPR