Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Nagroda Ars Coquinaria Polski Produkt dla Śliwki Nałęczowskiej
Zobacz więcej zdjęć » |
Jury doceniło najwyższą jakość, tradycyjną recepturę i metody wytwarzania oraz oryginalny smak Śliwki Nałęczowskiej w czekoladzie.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Polska, prestiżowa, najlepsza – Śliwka Nałęczowska w czekoladzie
W tym roku eksperci Polskiej Akademii Gastronomicznej przyznali nagrodę Ars Coquinaria Śliwce Nałęczowskiej w czekoladzie marki Solidarność w kategorii Polski Produkt. Kultowy wyrób został doceniony za wyjątkowy smak, najwyższą jakość składników, a także dbałość o tradycyjną recepturę i metody produkcji. Jurorzy podczas wyboru laureata zwracali również uwagę na ugruntowaną pozycję produktu na rynku, jego prestiż i zaufanie, jakim konsumenci darzą Śliwkę Nałęczowską w czekoladzie.
Międzynarodowa renoma – polskie wyróżnienia
Nagrody Ars Coquinaria przyznawane są przez Akademię Gastronomiczną w Polsce – oddział Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej (Académie Internationale de la Gastronomie), działającej od 1927 r. Na przestrzeni 90 lat Akademia Gastronomiczna z gremium ekspertów i doradców kulinarnych, zyskała światową renomę, wskazuje wybitne osobowości świata kulinariów, miejsca, produkty, które warto znać. Akademia wskazuje także główne trendy i kierunki w branży.
Stawiając sobie za cel promocję najwyższej jakości sztuki kulinarnej, zgodnie z ideą Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, Akademia Gastronomiczna w Polsce od 2016 r. przyznaje prestiżowe nagrody Ars Coquinaria. Wyróżnieniami w kategoriach Mistrz Mistrzów, Przyjaciel Smaku i Polski Produkt uhonorowane są wybitne osobowości branży kulinarnej, miasta lub instytucje, które dbają o promowanie wartości bliskich Akademii Gastronomicznej, a także produkty bazujące na tradycyjnych recepturach i metodach produkcji, które od lat zachwycają swoim smakiem i najwyższą jakością.
Nagrodę z rąk Macieja Dobrzynieckiego, Prezydenta Założyciela Polskiej Akademii Gastronomicznej, odebrał Prezes Zarządu Colian Sp. z o. o. Jan Kolański, który dziękował ekspertom za uhonorowanie kultowej Śliwki Nałęczowskiej w czekoladzie prestiżowym, liczącym się w branży wyróżnieniem.
Komentarze (0)