Gospodarka » Bezpieczeństwo

Nagroda za bezpieczną jazdę?

W Polsce pojawiła się bezprecedensowa idea, która może skutecznie poprawić wizerunek polskich dróg. Stowarzyszenie Kierowców i Pasażerów zamiast karać złych kierowców, chce nagradzać tych bezpiecznych.

Wygląda na to, że jest na to duża szansa. Szereg korzyści, jakie po przystąpieniu do Stowarzyszenia oferują jego twórcy, zdaje się być wystarczającym argumentem za tym, by się starać o legitymację SKIP VIP.

Stowarzyszenie Kierowców i Pasażerów od początku swojej działalności, czyli od 2005 roku, kieruje się misją ciągłego zwiększania bezpieczeństwa na drogach oraz umacniania w świadomości kierowcy potrzeb ostrożnej i rozsądnej jazdy. Propagowana idea wspierania i nagradzania bezpiecznych użytkowników dróg, zamiast karania tych niezdyscyplinowanych jest bezprecedensowym rozwiązaniem, mogącym poprawić zachowanie wielu kierowców w naszym kraju. Jest to tym bardziej możliwe, ponieważ SKIP w zamian za bezpieczną jazdę proponuje wymierne korzyści w postaci zniżek na wysokiej jakości produkty i usługi ubezpieczeniowe oraz motoryzacyjne.

Co więcej, inni uczestnicy dróg szybciej pójdą za ich przykładem, jeśli zobaczą, że przestrzeganie przepisów faktycznie się opłaca.

Na co mogą liczyć członkowie Stowarzyszenia?

Przystępując do SKIP kierowcy dostają możliwość otrzymania najbardziej korzystnych zniżek na ubezpieczenia oraz wysokiej jakości usługi motoryzacyjne. Stowarzyszenie współpracuje z międzynarodowymi korporacjami oraz firmami ubezpieczeniowymi, wśród których znajdują się: Mondial, Uniqa, Compensa, Inter Risk czy Concordia. Dzięki temu posiadacz legitymacji SKIP VIP może liczyć na natychmiastową i rzetelną pomoc w razie jakiejkolwiek nieprzewidzianej sytuacji na drodze, bez względu na miejsce czy porę dnia.

Jak dołączyć do elity?

Do SKIP można przystąpić we współpracujących ze Stowarzyszeniem agencjach ubezpieczeniowych, czyli w przeszło 500 punktach rozsianych po całej Polsce, a ostatnio także przez Internet! Wypełniając krótki formularz na stronie SKIP można szybko i bez problemu dołączyć do grupy kilkudziesięciu tysięcy kierowców, którzy płacą mniej tylko dlatego, że jeżdżą bezpiecznie. Nie jesteś pewien, czy spełniasz wymogi bezpiecznego kierowcy? Wejdź na stronę Stowarzyszenia i przekonaj się sam.

Jeśli nie kary za błędy, to może nagrody za sukcesy skłonią kierowców do bezpieczniejszej jazdy? Jest na to duża szansa, bo ostrożna jazda po prostu zacznie się opłacać.

Więcej na www.skip.com.pl

atom