Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka
Nowa odsłona koktajli Grey Goose
Zobacz więcej zdjęć » |
Eksplozja owocowych smaków
Wiosna, jak żadna inna pora roku, sprzyja gruntownym zmianom. Regenerujemy organizm, nabieramy siły do pracy, urządzamy domowe porządki. To również idealny czas, aby wprowadzić zmiany w swoim jadłospisie - sezonowe owoce i warzywa kuszą kolorami, smakiem i zapachem. Odświeżające i lekkie smaki soczystych granatów, czy malin znajdziemy również w wiosenno-letniej linii koktajli, stworzonej przez światowych ambasadorów marki Grey Goose. Dimi Lezinska i Ludo Miazga – miksolodzy z wieloletnim stażem, pracujący na co dzień z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie - przygotowali kilka wybornych drinków, które będą idealnym dopełnieniem każdego spotkania. Propozycje barmanów świetnie wpisują się również w najnowsze trendy światowej miksologii, w której panuje obecnie moda na ekologiczne koktajle. Do ich kreacji wykorzystuje się świeże warzywa i owoce oraz samodzielnie przyrządzane soki i przeciery. Drinki w stylu eko bazują wyłącznie na alkoholach najwyższej jakości – takich, jak wódka Grey Goose. Wiosenno-letnie koktajle z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie to niezwykle odświeżające propozycje, które wyśmienicie orzeźwiają, dodają witalności i pozytywnie pobudzają do działania.
Grey Goose Scarlet Punch to wyborna wariacja na temat klasycznego ponczu. Słodkie maliny idealnie komponują się ze smakiem czarnej porzeczki, a świeżo wyciśnięty sok z cytryny sprawia, że Grey Goose Scarlet Punch to niezwykle lekki i ożywczy koktajl. Idealny na upalne dni.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Składniki:
5 części wódki Grey Goose Original
4 części puree malinowego
3 części likieru z czarnej porzeczki
2 części świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 część syropu cukrowego
Sposób przygotowania: Połączyć wszystkie składniki w wazie do ponczu. Następnie dodać świeże maliny oraz kilka plasterków cytryny. Całość wstawić do lodówki na około dwie godziny. Dodać kruszony lód i zamieszać dokładnie. Serwować w szklankach wypełnionych lodem i przyozdobionych owocami z ponczu.
The Good Goose zaskakuje niebanalnym zestawieniem smaków i aromatów. Pełen naturalnych składników koktajl, jest ciekawą kombinacją ziołowych, pikantnych oraz słodkich nut smakowych.
Składniki:
1 1/2 części wódki Grey Goose Le Citron
1/2 likieru imbirowego
2 1/2 soku marchwiowego
1 łyżeczka syropu z agawy
odrobina gorzkiej wódki o smaku kardamonu
Sposób przygotowania: Składniki połączyć w shakerze, a następnie przelać do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Gotowy koktajl przyozdobić listkami mięty.
Grenadine Goose to bardzo stylowy koktajl. Wyśmienicie sprawdzi się jako aperitif podczas wiosennego przyjęcia w ogrodzie. Owocowe nuty Grenadine Goose idealnie skomponują się z pikantnymi przekąskami.
Składniki:
1 1/2 części wódki Grey Goose L’Orange
2/3 części Punt e Mes
1/4 świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 część grenadyny
1/2 białka kurzego jajka
Sposób przygotowania: Umieścić białko w shakerze wypełnionym lodem. Mocno potrząsnąć, a następnie dodać resztę składników. Połączyć dokładnie oraz przelać do szklanki typu rock, wypełnionej lodem. Przyozdobić miąższem z owocu granatu.
Nowa odsłona koktajli marki Grey Goose to świetna propozycja dla wszystkich stęsknionych słońca. Nasycone kolory, odświeżające smaki i kuszące aromaty wyśmienicie pobudzają ospałe po zimie zmysły. Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie, w połączeniu ze świeżymi owocami i warzywami, uświetni każde wiosenne bądź letnie spotkanie.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)