Technologie » Komputery

Nowa wersja oprogramowania EMC NetWorker

Wysokowydajna architektura umożliwia szybsze o 50% tworzenie kopi zapasowych i zapewnia trzykrotnie wyższą skalowalność. Wśród licznych nowych funkcji są Client Direct i integracja z Data Domain Boost.

Firma EMC® wprowadziła nową wersję oprogramowania NetWorker® Unified Backup and Recovery.

EMC NetWorker 8.0 zapewnia wzrost wydajności i skalowalności, lepszą integrację z systemem do deduplikacji pamięci masowych EMC Data Domain®, lepszą współpracę z aplikacjami dla przedsiębiorstw, a także rozszerzone mechanizmy zarządzania i ochrony.

Podstawowe zmiany w rozwiązaniu NetWorker 8.0 obejmują nową, wysokowydajną architekturę, funkcję Client Direct do tworzenia kopii zapasowych na dysku, integrację oprogramowania Data Domain Boost z klientem NetWorker, ściślejszą współpracę z aplikacjami firmy Microsoft oraz nową funkcję separacji danych różnych użytkowników, która umożliwia świadczenie usług w chmurze.

Pełen tekst:

Firma EMC poinformowała o wprowadzeniu nowej wersji oprogramowania EMC NetWorker Unified Backup and Recovery. Rozwiązanie NetWorker 8.0 jest oparte na strategii firmy EMC tworzenia kopii zapasowych i odtwarzania danych w celu ochrony danych we współczesnych i przyszłych środowiskach informatycznych. Wraz z przenoszeniem do chmury środowisk informatycznych przedsiębiorstw oraz przekształcania ich zgodnie z modelem usługowym (IT-as-a-Service) zmianie ulega także sposób tworzenia i zarządzania kopiami zapasowymi. Rozwiązanie NetWorker zostało wyposażone w szeroką gamę nowych funkcji dostosowanych do nowych wymagań wynikających ze zmian infrastruktury IT.

EMC NetWorker jest stosowanym od ponad dwudziestu lat, sprawdzonym rozwiązaniem do tworzenia kopii zapasowych i odtwarzania danych wykorzystywanym przez ponad 23 tys. klientów na całym świecie. Architektura rozwiązania została teraz znacznie usprawniona, co pozwoliło radykalnie podnieść jego wydajność i skalowalność. Nowa wersja NetWorker zapewnia ponadto najściślejszą w branży integrację z systemem do deduplikacji pamięci masowych EMC Data Domain®, lepszą współpracę z aplikacjami firmy Microsoft, a także nowe możliwości zarządzania w środowisku chmury.

Pełna treść informacji prasowej (w języku angielskim) jest dostępna na stronie: http://www.emc.com/about/news/press/2012/20120710-01.htm

Wypowiedź przedstawiciela firmy EMC:

Shane Jackson, wiceprezes ds. marketing, Backup Recovery Systems, EMC

„Wprowadzając rozwiązanie NetWorker 8.0 firma EMC działa w myśl swojej strategii, zgodnie z którą przyszłość tworzenia kopii zapasowych i odtwarzania danych naszych klientów jest związana ze ścisłą integracją oprogramowania i sprzętu do tworzenia kopii zapasowych. Pod względem możliwości integracji, wydajności, skalowalności i zgodności z panującymi trendami przekształcania infrastruktur IT nowa wersja oprogramowania NewWorker pozostawia konkurencyjne produkty daleko w tyle”.

jdunin-keplicz@solskibm.pl