Technologie » Telekomunikacja

Nowe sale konferencyjne z systemem immersive telepresence Polycom

Regus rozszerza ofertę sal konferencyjnych o obiekty w Paryżu, Frankfurcie i Manchesterze wyposażone w sprzęt do konferencji telepresence.

Firma Regus otworzyła w Paryżu, Frankfurcie i Manchesterze trzy nowe sale konferencyjne przeznaczone do wideokonferencji w technologii immersive telepresence wykorzystujące infrastrukturę wideokonferencyjną MVC (Managed Video Conferencing) firmy Cable&Wireless Worldwide's i rozwiązania telepresence firmy Polycom.

Z uwagi na coraz większą presję związaną z ograniczaniem wydatków na podróże służbowe, zwiększaniem efektywności oraz redukcją szkodliwego wpływu na środowisko, oferta firmy Regus pozwoli klientom na lepszą komunikację i zapewni większą elastyczność działań biznesowych, co jest kluczowe w dzisiejszym zglobalizowanym świecie biznesu.

Obiekty stanowią cześć wspólnej inicjatywy firm C&W Worldwide i Regus, ogłoszonej w kwietniu zeszłego roku, mającej na celu wdrożenie wiodących na rynku zaawansowanych technologicznie sal telepresence oferujących realizację konferencji w jakości HD w głównych centrach biznesowych Regus na świecie przy użyciu rozwiązania MVC (Managed Video Conferencing) firmy Cable&Wireless Worldwide. Firma Cable&Wireless Worldwide wybrała firmę Polycom, która dostarczy własne zestawy immersive telepresence o nazwie Polycom RealPresence Experience (RPX) do centrów firmy Regus.

"Zmieniamy sposób pracy w świecie biznesu, oferując firmom każdej wielkości elastyczne, innowacyjne oraz inspirujące lokalizacje, w których pracownicy mogą odbywać spotkania, pracować, współpracować," powiedział Paulo Dias, dyrektor generalny na region EMEA w firmie Regus. "W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie, powiększamy i rozszerzamy ofertę obiektów dostępnych w naszej sieci na całym świecie, z uwagi na fakt, że pragniemy lepiej służyć pracownikom zarówno dziś, jak i w przyszłości. Rozwiązania telepresence odegrają fundamentalną rolę pomagając nam w osiągnięciu tego celu."

"Zapotrzebowanie na rozwiązania immersive telepresence w centrach biznesowych Regus na całym świecie jest kolejnym punktem, który potwierdza, że komunikacja wizualna staje się podstawowym narzędziem biznesowym, które za dwa, trzy lata będzie wszechobecne. Klienci firmy Regus będą mogli korzystać z doświadczenia firmy Polycom w zakresie immersive telepresence, co zapewni im naturalny sposób komunikacji „przy stole", jak również pozwoli zwiększyć produktywność i efektywność - tak, jakby znajdowali się w tym samym pomieszczeniu," powiedział Andrew Hug, wiceprezes ds. rozwoju rozwiązań telepresence i konsultacji sprzedażowych w regionie EMEA w firmie Polycom. "Wykorzystując obiekty Regus i rozwiązania telepresence mogą połączyć się z własnym biurem, z klientami, dostawcami, partnerami w każdym miejscu na świecie. Oparte na otwartych standardach rozwiązania Polycom sprawiają, że to wszystko jest możliwe bez zakłóceń."

"W przeszłości, konferencje wideo były opóźnione przez sieci telekomunikacyjne słabej jakości, które sprawiały, że obraz przeskakiwał a głos trzeszczał. Firma Regus zdecydowała, że jej zestawy telepresence będą działały na bazie naszej globalnej platformy MSP (Multi Service Platform), dlatego problemy tego typu odchodzą w przeszłość," powiedział Nic Cantuniar, wiceprezes ds. sprzedaży w regionie EMEA w firmie Cable&Wireless. "Firma Regus otwiera multimedialne sale konferencyjne na całym świecie, przekształcając sposób, w jaki nowi klienci prowadzą spotkania oraz zapewniając obecnym użytkownikom wideo możliwość rozszerzania zasięgu działania bez potrzeby znacznych nakładów inwestycyjnych."

Wszystkie sale konferencyjne firmy Regus wyposażone w zestawy telepresence oraz sprzęt do realizacji wideokonferencji można rezerwować w każdej chwili z każdego miejsca na świecie przy wykorzystaniu zaawansowanego narzędzia do rezerwacji online uwzględniającego bieżącą dostępność sal konferencyjnych i zestawów telepresence/VC.

Ewa Nowak