Firma » Bankowość

Nowe ubezpieczenie „Spłata na bank”

ING Bank Śląski rozszerzył swoją ofertę o nowy produkt „Spłata na bank”. Rozwiązanie, które zabezpiecza spłatę karty kredytowej przy jednoczesnym ubezpieczeniu życia powstało w wyniku współpracy trzech firm: ING Banku Śląskiego, ING Życie oraz Financial Insurance Company Limited (Genworth).

„Spłata na bank” to ubezpieczenie grupowe dla klientów ING Banku Śląskiego. Produkt zapewnia pełną ochronę na wypadek zdarzeń losowych takich jak śmierć wskutek nieszczęśliwego wypadku, niezdolność do pracy i do samodzielnego życia, poważne zachorowania, czasowa niezdolność do pracy, utrata pracy lub hospitalizacja wskutek nieszczęśliwego wypadku. Rozwiązanie daje także możliwość szybkiego uregulowania zobowiązania wynikającego z zadłużenia na rachunku karty. Jest to więc produkt dla klientów szukających bezpiecznych form ubezpieczenia majątkowego i życiowego jednocześnie.

„Ubezpieczając swoje życie i zdrowie klienci mają pewność, że w razie nieprzewidzianych zdarzeń zarówno oni, jak i ich bliscy otrzymają finansowe wsparcie. Dodatkowo produkt pozwoli im szybko uregulować ich zobowiązania wynikające z zadłużenia na rachunku karty kredytowej” – tłumaczy Danuta Żukowska, Dyrektor Departamentu Bancassurance w ING Życie.

Produkt „Spłata na bank” dostępny jest w ING Banku Śląskim od 19 listopada 2012 roku.

Multi_Communications