Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Nowość od marki Rabenhorst - BIO Sok DETOX ze spiruliną i matchą

W bogatej gamie produktowej marki Rabenhorst, znanej na całym świecie z ekologicznych soków tłoczonych na zimno prosto z owoców, pojawił się nowy, owocowy BIO SOK DETOX ze spiruliną, burakiem i matchą. Sok Detox to doskonała propozycja dla wszystkich, którzy pragną zadbać o siebie, swoje zdrowie oraz cenią sobie wartościowe produkty o sprawdzonym składzie jakości BIO.

Bio Sok Detox Rabenhorst to pyszna kompozycja łącząca bogactwo rożnych soków pochodzenia organicznego i dodatków superfood. W składzie znajduje się sok jabłkowy, sok z czerwonych buraczków, przecier z mango, sok z ananasa, przecier z aceroli, przecier z kiwi oraz sok z maracui. Całość dopełnia spirulina oraz matcha.

Matcha to zielona herbata w proszku, której właściwości są znane od tysięcy lat. Matcha jest skarbnicą antyoksydantów - substancji mogących zapobiec rozwojowi m.in. nowotworów i chorób układu  krążenia. Matcha uznawana jest także za skuteczny wspomagacz odchudzania. Spirulina natomiast ze względu na niespotykaną zawartość witamin i minerałów wpływa korzystnie niemal na każdy aspekt zdrowia człowieka. Jej podstawowym składnikiem jest wysokowartościowe białko, w jej składzie znaleźć można wysoką koncentrację aminokwasów egzogennych. Spirulina wykazuje wysoką zawartość żelaza, magnezu, potasu, mikro- i makroelementów, dlatego też jest szczególnie polecana osobom zmagającym się z anemią lub wegetarianom i weganom, którzy powinni szczególnie dbać o poziom białka w organizmie.

Macha i spirulina, w połączeniu z wybranymi owocami w nowym soku Detox tworzą aromatyczną bombę smaku pełną naturalnych witamin, która z powodzeniem zastąpi jedną z pięciu zalecanych porcji owoców i warzyw dziennie. Jedna porcja (200ml) pokrywa dzienne zapotrzebowane  witaminy C aż do 50%.

Marka: Rabenhorst

Pojemność: 240 ml

Cena: ok 18 zł

Importer: Victualia Saluber

* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców.  Soki Rebenhorst są 100% naturalne, w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego między innymi na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych owoców prosto do butelek.

KN

• avatar
    ~danutka 2018-07-15 18:36:49

Mój detoks sok to sok przygotowany w domu w wyciskarce Slow Juicer. Jednym z moich ulubionych jest sok z buraka, marchewki, jabłka, pietruszki i selera. To samo zdrowie!

Zamów opracowanie informacji prasowej

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 78741 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )