Firma » Praca

Nowy prezes Relpol SA

Filip Regulski został nowym prezesem żarskiej spółki Relpol SA, jednego z największych producentów przekaźników elektromagnetycznych w Europie.

- Głównym zadaniem stojącym przede mną i przed spółką jest restrukturyzacja przy jednoczesnym podjęciu działań, których celem będzie wyraźny wzrost przychodów. Największe możliwości widzę w dwóch obszarach - zwiększenia sprzedaży poprzez dystrybutorów oraz zacieśnianie współpracy działu rozwoju i wsparcia technicznego Relpolu z producentami urządzeń. Takimi, którzy wykorzystują nasze wyroby, począwszy od etapu projektowania na wdrożeniach skończywszy - mówi Filip Regulski, prezes zarządu Relpol SA.

Filip Regulski jest od dawna związany z Grupą Kapitałową Ponar Wadowice - pełni jednocześnie funkcję prezesa zarządu spółki deweloperskiej Ponar Real Estate. Nowy prezes Relpolu jest absolwentem Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Brał także udział w wielu szkoleniach dotyczących zarządzania firmą i zasobami ludzkimi, logistyki czy controllingu. Specjalizuje się w kształtowaniu strategii rozwoju przedsiębiorstw, realizacji projektów akwizycyjnych oraz negocjacjach handlowych - za takie działania odpowiadał między innymi jako członek zarządu w ISS Facillity Services, wiceprezes zarządu DC System czy prezes zarządu Interserwis. W swojej karierze zajmował się ponadto koordynacją i nadzorowaniem procesów wdrożenia ISO. Ma doskonałe kompetencje i umiejętności trenerskie - prowadził wiele szkoleń z zarządzania sprzedażą, budżetami, komunikacji oraz rekrutacji pracowników.

- Aby osiągnąć wzrost przychodów, mamy m.in. zamiar znacząco rozszerzyć i wzmocnić sieć naszych doradców handlowych i inżynierów sprzedaży. Jestem przekonany, że podjęte przez nas działania przyczynią się do poprawy wyników finansowych i wzrostu wartości spółki - dodaje prezes Regulski.

Relpol SA