Gospodarka » Żywność

Nowy sklep VOBRO

4 grudnia 2013 roku, VOBRO otworzyło nowy sklep przy ul. Podgórnej 78 w Brodnicy. Z tej okazji, dla klientów przygotowano liczne i niepowtarzalne atrakcje.

Polska wizytówka za granicą

Założone w 1986 roku Zakłady Produkcji Cukierniczej VOBRO do tej pory posiadają wyłącznie polski kapitał. Firma silnie związała się z województwem kujawsko-pomorskim i Brodnicą. Właśnie stamtąd pochodzi znaczna część 420-osobowej załogi. Większość to pracownicy z długoletnim stażem, związani z VOBRO wiele lat. Od momentu powstania, zakłady pozostają w ciągłym rozwoju. W tej chwili o sprzedaży trafia już ponad 60 rodzajów słodyczy, w tym przeszło 40 wyrobów czekoladowych oraz kilkanaście gatunków ciastek. Silna pozycja w Polsce, pozwoliła otworzyć się na rynki zagraniczne. Dziś na eksport przeznaczone jest ok. 2 000 000 bombonierek, które trafiają do 20 krajów na 4 kontynentach - tworząc prawdziwie słodką wizytówkę Polski.

Słodkie otwarcie

Przy ul. Podgórnej 78 na klientów czekał nowoczesny sklep, z szeroką ekspozycją oferowanych słodyczy. Jednak atrakcyjny i przyjazny wystrój, to nie jedyne atrakcje, jakie tego dnia przygotowało VOBRO dla swoich konsumentów. Na pierwszego nich czekała wyjątkowa nagroda, którą wręczył sam Wojciech Wojenkowski - właściciel firmy. Kolejne 27 osób, które odwiedziło sklep, otrzymało specjalnie przygotowane, słodkie paczki z produktami VOBRO, a następnie co 27. klient dostawał także bon towarowy o wartości 20 zł, który mógł wręczyć swoim bliskim i wykorzystać w późniejszym terminie. Przez cały dzień obowiązywała również 27% zniżka na wybrane produkty. Skąd tak duże przywiązanie marki do liczby 27? Odpowiedz jest bardzo prosta - w tym roku mija właśnie tyle lat, od momentu powstania VOBRO. Otwarcie pierwszego sklepu na terenie zakładów produkcyjnych firmy, było idealną okazją do świętowania tego faktu. Zwłaszcza, że placówka przeżywała prawdziwe oblężenie - zakupów dokonało blisko ponad 500 osób. Na wszystkich tych, którzy nie mogli przybyć tego dnia, nowy sklep czeka od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-18.00, a w soboty od 9.00 do 14.00.

atom