Gospodarka » Żywność
Nowy WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem!
Zobacz więcej zdjęć » |
WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem – to prosty i niezawodny sposób na pyszną i niezwykle aromatyczną, domową lasagne.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ma odpowiednią konsystencję, idealnie się kroi.
Unikalna kompozycja zawierająca parmezan z północy Włoch, bazylię, oregano, suszone warzywa i przyprawy to gwarancja niepowtarzalnego, włoskiego smaku, który każdego dnia może zagościć w naszym domu.
Sugerowana cena detaliczna produktu: ok. 2,69 zł.
Lasagne to wyjątkowe danie uwielbiane przez wszystkich, zarówno dorosłych jak i dzieci. Niestety potrawa wydaje nam się trudna do przyrządzenia, dlatego też często rezygnujemy z jej przygotowania. Teraz nie będziesz już miała tego problemu. Dlaczego? Marka WINIARY wprowadza wyjątkową nowość – WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem. Od dziś lasagne może gościć na Twoim stole codziennie i możesz być pewna, że zawsze się uda! Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem przygotowanie pysznej, włoskiej lasagne jest teraz proste i nie wymaga wielu przygotowań. A dodatkowo nie ma potrzeby wcześniejszego gotowania makaronu, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Nowość od marki WINIARY to gwarancja wspaniałego, aromatycznego dania, które przyrządzimy z łatwością a cała rodzina będzie zachwycona. Swój wyjątkowy, pomidorowo-kremowy smak WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku z parmezanem zawdzięcza m.in. parmezanowi z północy Włoch, popularnym w śródziemnomorskiej kuchni ziołom – bazylii, oregano oraz suszonym warzywom i przyprawom. Specjalna kompozycja składników gwarantuje doskonały smak dania oraz aromatyczny zapach, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Pyszna lasagne przygotowana z WINIARY POMYSŁ NA… podbije serca całej rodziny. Wypróbuj ją już dziś!
Przygotowanie dania jest bardzo proste! Wystarczy:
- Usmażyć 500g mięsa mielonego na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki przecieru pomidorowego.
- Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku
z parmezanem dokładnie wymieszać ze śmietanką oraz 400 ml zimnej wody
i dodać do mięsa. - Następnie zagotować sos, ciągle mieszając i dusić na średnim ogniu jeszcze przez 2 minuty.
- Do naczynia żaroodpornego przelać ¼ sosu z mięsem, na to położyć 3 płaty makaronu do lasagne tak, aby równomiernie zakryły sos. Wystarczy powtórzyć tą czynność jeszcze 2 razy, aby powstały 3 warstwy sosu i makaronu.
- Na ostatnią warstwę wykładamy pozostały sos oraz posypujemy ją 50g startego żółtego sera.
- Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut bez termoobiegu, pieczemy bez przykrycia. Po wyjęciu odczekujemy
5 minut zanim je pokroimy i voilà – możemy delektować się pysznym włoskim obiadem w rodzinnym gronie!
Po więcej pomysłów na ciekawe wykorzystanie WINIARY Pomysł na… lasagne po bolońsku z parmezanem znajdziesz na www.winiary.pl
Nadesłał:
Kamila Dębniak
|
Komentarze (0)