Rozrywka » Rozrywka
Odrobina Meksyku w centrum Warszawy
Zobacz więcej zdjęć » |
W stylu tequili Camino Real
Tequila to alkohol z dużym potencjałem. We wtorek 27 września przekonali się o tym dziennikarze, którzy przybyli tego dnia do warszawskiej restauracji El Popo na spotkanie z tequilą Camino Real. W lokalu panował prawdziwie gorący, meksykański klimat, który pozwolił zaproszonym gościom przenieść się na chwilę do gorącego stanu Jalisco. Spotkanie poprowadził Dariusz Kosiorek – barman z ponad dwudziestoletnim stażem, związany ze Stowarzyszeniem Barmanów Polskich, zwycięzca wielu światowych zawodów miksologicznych. Szkolenie rozpoczęło się przedstawieniem historii oraz najważniejszych informacji związanych z marką Camino Real. Prowadzący obalił także kilka mitów związanych z kulturą picia tequili. Po części teoretycznej uczestnicy spotkania mieli okazję spróbować trunków z rodziny Camino Real: Camino Real Blanco oraz Camino Real Gold. Dariusz Kosiorek zachęcał dziennikarzy to dzielenia się swoimi wrażeniami smakowymi i opowiadał, jakie czynniki zewnętrzne mają wpływ na ostateczny aromat i barwę tequili. Goście wypróbowali tradycyjny sposób picia tego trunku – z solą i limonką. Następnie prowadzący dał popis swoich barmańskich umiejętności i w obecności uczestników przygotował koktajle na bazie tequili Camino Real. Dużym zainteresowaniem cieszyły się innowacyjne drinki Ole oraz Corcovado, które odkryły nieznane dotąd oblicze tego trunku. Dla każdego z uczestników czekała także oryginalna niespodzianka: imiennie grawerowaną butelkę tequili Camino Real oraz komplet kieliszków.
Spotkanie z tequilą Camino Real pokazało, że picie tego trunku z solą i limonką to nie jedyny sposób. Marka udowodniła zaproszonym gościom, że tequila to idealny składnik wyśmienitych drinków, który pozwala na eksperymentowanie w poszukiwaniu nowego smaku. Już wkrótce poznają Państwo niepowtarzalne koktajle na bazie tequili Camino Real.
DOSSIER
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Tequila Camino Real jest produkowana z soku agawy meksykańskiej, Weber Blue Agave. Jej nazwa pochodzi od nazwy destylarni Camino Real, znajdującej się w miasteczku Tequila w stanie Jalisco w Meksyku. Dostępne są dwa rodzaje tego niezwykłego trunku:
Tequila Camino Real Blanco – klarowna, aromatyczna, dojrzewa dość krótko w kadziach wewnątrz woskowanych, co zapewnia jej bezbarwność.
Tequila Camino Real Gold – o złocistej barwie i pełnym smaku, dojrzewa w dębowych beczkach przez kilka lat.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)