Dom » Budownictwo

OknoPlus producentem innowacyjnego okna PCV

W ostatnim czasie wyłonieni zostali laureaci konkursu „VIP – innowacyjna stolarka”. W trakcie uroczystej Gali VIP nagrodę w kategorii „Innowacyjne Okno PCV” otrzymała firma OknoPlus. Nagrodzone okno TopTHERMO wyróżnia najlepszy na rynku parametr Uw =0,6 W/m2K.
Tegoroczna edycja programu „VIP - innowacyjna stolarka", to piąta odsłona cieszącego się popularnością w branży stolarki otworowej programu „VIP - najlepsze okna i drzwi". W konkursie, oprócz tytułowej innowacyjności, brane były pod uwagę także energooszczędność, trwałość oraz funkcjonalność. Nagrodę w kategorii „Innowacyjne okno PCV" otrzymało okno TopTHERMO firmy OknoPlus.
Okno TopTHERMO firmy OknoPlus wyróżnia współczynnik przenikalności cieplnej wynoszący Uw =0,6 W/m2K! Jest to bez wątpienia najlepszy parametr dostępny na rynku poparty certyfikatem. Dodatkowym atutem tego rewolucyjnego okna jest stosunek bardzo korzystnej ceny do otrzymanych parametrów. Wyróżnione okno posiada izolowaną, wyższą ramę o wysokości 78mm, a w konsekwencji wyższą o 10mm wysokość zabudowy konstrukcji. Innowacją zastosowaną w oknie firmy OknoPlus jest wypełnienie TOPTHERMO. Doskonałe parametry izolacyjne okna zostały uzyskane dzięki wyizolowanemu pianką poliuretanową stalowemu zbrojeniu 1,5-2mm, podkładowi termoizolacyjnemu wokół pakietu szybowego oraz wyizolowaniu styku ramy z murem. Dodatkowym wyróżnikiem okna TopTHERMO jest trzyszybowy pakiet z gazem kryptonem, a także ciepła ramka międzyszybowa SWISSPACER. To nowoczesne rozwiązanie firmy OknoPlus dedykowane jest inwestorom, którym zależy przede wszystkim na energooszczędności.
Uroczysta Gala VIP odbyła się 25 maja 2012 roku w warszawskim hotelu Westin. W trakcie Gali nagrodę „VIP - innowacyjna stolarka" odebrał Krzysztof Maślanka, Dyrektor Techniczny z firmy OknoPlus.

Przykładowa wycena okna TopThermo:
kolor biały , wymiary: 1280x1430
Cena netto: 1030 zł

OknoPlus
ul. Zgodna 55,
30-444 Kraków - Libertów,
www.oknoplus.com.pl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma OknoPlus specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości okien. OknoPlus oferuje okna PCV produkowane na profilach Activ Plus, Art Plus oraz Termo Plus. Każdy z trzech profili to odpowiedź na potrzeby nawet najbardziej wymagających Klientów. Okna PCV produkowane przez OknoPlus posiadają bardzo dobrą izolacyjność termiczną i akustyczną, co gwarantuje niezwykły komfort cieplny oraz ochronę przed hałasem. Poza doskonałą jakością, okna PCV OknoPlus są indywidualnie dostosowywane do charakteru pomieszczenia. Profesjonalizm, solidność i terminowość, to niektóre z atutów firmy OknoPlus. Wieloletnia działalność firmy OknoPlus została wielokrotnie doceniona. Wśród licznych nagród i wyróżnień są m.in. Przedsiębiorstwo Fair Play, Sukces Polski, medal - Kraków Europejskie Miasto Kultury 2000, Najwyższa Jakość Małopolska, Lider Rynku, Przejrzysta Firma 2008, 2009 i 2010, Złoty Laur Małopolski 2008, Gazele Biznesu 2008 i 2009, VIP Najlepsze okna i drzwi 2011, VIP - Innowacyjna Stolarka 2012.

GutPR