Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Olejek z pestek moreli

Olej z nasion moreli (Prunus Armeniaca) otrzymywany jest przez wyciskanie pestek tego owocu. Chętnie wykorzystywany jest w kosmetyce ze względu na to, że może być stosowany przez osoby o różnych rodzajach skóry – dojrzałej, wrażliwej, mieszanej, wysuszonej, szorstkiej i popękanej.

Olejek z pestek moreli jest bardzo delikatny, ma lekką teksturę i szybko się wchłania. Dodawany jest do różnych kosmetyków – kremów, balsamów, pomadek, odżywek do włosów, ale może być też stosowany samodzielnie. Ma działanie nawilżające, odżywiające, regenerujące, przeciwzmarszczkowo i łagodzące. Doskonale sprawdza się jako olej do masażu i w pielegnacji delikatnej skóry niemowlat.

Olej z pestek moreli zawiera:

  • kwas olejowy,
  • kwas linolowy,
  • kwas palmitynowy,
  • NNKT,
  • witaminy A, B1, B2, B6, B17, E, F.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na twarz i ciało – zamiast kremu do twarzy lub balsamu do ciała,
  • olejek do kąpieli niemowląt i dzieci,
  • do aromaterapii,
  • dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych,
  • do kąpieli.
  • do masażu ciała.


Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

MARTINIQA - Kosmetyki i inne pachnące drobiazgi
http://www.martiniqa.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami


Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »