Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Oral-B PC 7000 – najbardziej stylowa szczoteczka w portfolio Oral-B

Marka Oral-B wyznacza nowy poziom dbania o higienę jamy ustnej, wprowadzając do portfolio produktów najbardziej stylową i zaawansowaną technologicznie szczoteczkę elektryczną do mycia zębów - Oral-B 7000 BLACK.

Oral-B PC 7000 BLACK to najbardziej zaawansowana technologia i unikatowy design, połączone w smukłej obudowie w intensywnym, czarnym kolorze, który doda stylu i elegancji codziennej higienie jamy ustnej. zwykłych porównaniu do szczoteczek manualnych, Oral-B PC 7000 BLACK wyróżnia się unikatową technologią 3D, będącą połączeniem ruchów oscylacyjnych, rotacyjnych i pulsacyjnych. To rozwiązanie zapewnia jeszcze dokładniejsze czyszczenie, lepiej dostosowane do indywidualnych potrzeb. Ciekawy design i nowoczesna technologia zrobią wrażenie nawet na najbardziej wymagających.

Nieustannie poszukujemy najnowszych i najlepszych rozwiązań – mówi Matej Podobnik, PR Manager Oral-B na Polskę - Zaprojektowaliśmy szczoteczkę, która codzienne dbanie o higienę jamy ustnej wprowadza na nowy, nieosiągalny dotąd poziom, sprawiając, że najbardziej podstawowe i obowiązkowe czynności stają się czystą przyjemnością.”

Wykonująca 40 000 ruchów pulsacyjnych i 8 800 oscylacyjnych na minutę, szczoteczka Oral-B 7000 BLACK usuwa z zębów dwa razy więcej płytki bakteryjnej, niż zwykła szczoteczka manualna. Ta wyjątkowa skuteczność działania to efekt pracy włókien znajdujących się na główce szczoteczki, które, wykonując ruchy pulsacyjne, rotacyjne i oscylacyjne, czyszczą każdy ząb osobno, zapewniając uczucie profesjonalnie wyczyszczonych zębów. Ponadto, poza standardowymi trybami czyszczenia: codziennym, głęboko oczyszczającym, delikatnym, wybielającym oraz masującym, szczoteczka jest dodatkowo wyposażona w tryb oczyszcania języka.

Smukła rączka szczoteczki, w kolorze głębokiej czerni ze srebrnymi wykończeniami, przywodzi na myśl elegancki, sportowy samochód. To wrażenie pogłębia intensywnie niebieskie podświetlenie szczoteczki, wskazujące poziom naładowania baterii oraz ostrzegające przed zbyt mocnym szczotkowaniem.

Bezprzewodowy system Oral-B SmartGuide pomaga w odpowiednim, delikatnym i dokładnym szczotkowaniu wszystkich partii jamy ustnej w rekomendowanym przez dentystów czasie dwóch minut. Osoby korzystające z pomocy systemu Oral-B SmartGuide pięciokrotnie częściej pielęgnują zęby przez dwie minuty 2 razy dziennie, a 9 na 10 osób agresywnie szczotkujących zęby, dzięki systemowi SmartGuide zmniejsza siłę, z jaką przyciskają szczoteczkę do zębów oraz dziąseł.

Do szczoteczki dołączone jest ekskluzywne etui podróżne, a cały zestaw jest zapakowany w eleganckie pudełko z futurystycznym designem.

Istnieje wiele dowodów, że nawet drobna zmiana w naszej rutynie pielęgnacyjnej, jak na przykład zmiana szczoteczki manualnej na elektryczną, może mieć bardzo duże znaczenie w poprawie stanu zdrowia naszej jamy ustnej. Nowa szczoteczka Oral-B PC 7000 BLACK to narzędzie, dzięki któremu nasz uśmiech będzie nie tylko piękny, ale także zdrowy.

O marce Oral-B

Oral-B jest światowym liderem na wartym ponad 5 miliardów dolarów rynku szczoteczek do zębów. Marka, należąca do koncernu Procter & Gamble, posiada w ofercie szczoteczki elektryczne dla dzieci i dorosłych, produkty do ochrony jamy ustnej oraz produkty do pielęgnacji przestrzeni międzyzębowych, jak nić dentystyczna. Manualne szczoteczki marki Oral-B są wykorzystywane przez dentystów częściej, niż jakakolwiek inna marka w Stanach Zjednoczonych i na wielu innych rynkach.

O firmie Procter & Gamble

Marki P&G służą blisko 4,4 mld ludzi na całym świecie. Firma posiada jeden z najmocniejszych portfolio zaufanych produktów wysokiej jakości, do których należą: Ace, Aussie, Always, Ambi-Pur, Ariel, blend-a-med, Bonux, Braun, Discreet, Dreft, Duracell, Fairy, Gilette, Gilette Venus, Head & Shoulders, Herbal Essences, Lenor, Londa Professional, Max Factor, Olay, Old Spice, Oral-B, Naturella, Pampers, Pantene Pro-V, Tampax, Wella, Wellaton.

P&G prowadzi działalność w 80 krajach na całym świecie. Aktualności i szczegółowe informacje na temat P&G są dostępne pod adresem: http://www.pg.com.

United PR