Technologie » Telekomunikacja

Pełna zgodność telefonów IP Yealink z FreePhone

Telefony IP marki Yealink, dystrybuowane w Polsce przez firmę VoIPoint, uzyskały certyfikację operatora telefonii VoIP FreePhone. To kolejny dowód potwierdzający jakość telefonów internetowych Yealink.

Certyfikacja potwierdza zgodność telefonów serii Yealink T2x oraz modeli T18P i T12P z systemem telekomunikacyjnym operatora. Biznesowe telefony Yealink zostały wyposażone w zaawansowany chipset TI TITAN i silnik głosowy TI.

Oferują jakość dźwięku HD oraz posiadają szeroki zakres kodeków głosowych. Wyróżniają się także dodatkowymi funkcjami: porty LAN/WAN, książka telefoniczna XML, polskie menu, technologia zasilania z sieci (PoE) oraz funkcja automatycznej konfiguracji ustawień VoIP (auto-provision). Dodatkowo, telefon  T18P posiada specjalna podstawkę, dzięki czemu może zostać zamontowany na ścianie.

„Telefony Yealink działają niemal z każdą centralą telefoniczną IP-PBX, są więc niezwykle uniwersalne i umożliwiają szybką konfigurację” – mówi Tomasz Owczarek, dyrektor handlowy firmy VoIPoint, która jest jedynym autoryzowanym dystrybutorem produktów Yealink w Polsce. Telefony Yealink mają dwuletnią gwarancję door-to-door.

Sieć FreePhone oferuje przede wszystkim rozwiązania dla biznesu. Operator umożliwia bezpłatnie korzystanie z takich funkcji jak poczta głosowa, przekierowywanie połączeń, czy wirtualna centrala telefoniczna. „Szukamy najlepszych rozwiązań dla naszych klientów, dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić do naszej oferty telefony marki Yealink” – mówi Artur Grzesiowski z firmy FreePhone.

Szczegółowe informacje na temat telefonów Yealink można znaleźć na stronach: http://www.yealink-polska.pl oraz http://voipoint.pl/.

O firmie VoIPoint
Firma VoIPoint jest największym w Polsce dostawcą urządzeń do telefonii internetowej i jedynym autoryzowanym dystrybutorem marki Yealink. Ponadto jest głównym dystrybutorem profesjonalnych urządzeń VoIP takich marek jak: Yeastar (Centrale IP) oraz HYperMedia (bramy GSM), OpenVox oraz Portech (bramki GSM). Świadczy również usługi outsourcingowe IT oraz dokonuje audytów teleinformatycznych i bezpieczeństwa. Oferowane przez VoIPoint produkty i usługi znajdują szerokie zastosowanie w biznesie, zarówno w małych, średnich jak i dużych firmach. Więcej informacji o firmie można znaleźć pod adresem: http://www.voipoint.pl/

O firmie FreePhone
Sieć FreePhone oferuje telefonię internetową od 2006 roku. W swojej ofercie FreePhone udostępnia numery telefoniczne wszystkich stref numeracyjnych w Polsce, tanie połączenia głosowe, usługi fax2mail, mail2fax, follow me, IVR(wirtualna centrala) i wiele innych, w tym przenoszenie numerów publicznych od innych operatorów. Oferta sieci FreePhone jest skierowana przede wszystkim do biznesu. Wśród  klientów operatora znajdują się firmy z sektora MSP,  firmy wielooddziałowe, a także call-center. Więcej informacji o firmie i ofercie można znaleźć na stronie http://www.freephone.com.pl