Gospodarka » Opakowania

Pepsi Light Lemon po raz pierwszy w puszce 250 ml

Nowa odsłona orzeźwiającej Pepsi Light Lemon! Cytrynowa wersja niskokalorycznego napoju to pierwsza w Polsce propozycja marki Pepsi w smukłej puszce typu slim o pojemności 250 ml. Puszkę dla globalnej marki napojów wyprodukowała firma Ball Packaging Europe.

Grupę docelową Pepsi Lemon Light w puszce o pojemności 250 ml typu slim stanowią mieszkanki miast w wieku 25-49 lat. Nowe poręczne opakowanie napoju jest skrojone na miarę potrzeb nowoczesnych konsumentek – pojemność 250 ml to idealna wielkość do szybkiego zaspokojenia pragnienia. Dzięki niewielkiemu rozmiarowi i smukłym kształtom puszka typu slim świetnie pasuje do kobiecej dłoni oraz z łatwością mieści się w damskiej torebce. Poza tym, jak pokazują badania, konsumenci coraz częściej wybierają napoje w mniejszych opakowaniach. Poszerzenie oferty o produkty w puszce o pojemności 250 ml to kolejny ukłon w stronę coraz bardziej wrażliwych na cenę współczesnych nabywców zorientowanych również na wygodę i funkcjonalność opakowania.

po@qaconsulting.pl