Firma » Bankowość

Pewna Spłata w mBanku

Od lipca br. Klienci posiadający kredyt hipoteczny w mBanku mogą skorzystać z nowej oferty ubezpieczeniowej „Pewna Spłata”.

Zaciągając dzisiaj kredyt na wiele lat nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkich sytuacji, jakie mogą wydarzyć się w odległej przyszłości. Posiadając rodzinę na utrzymaniu, szczególnie w okresie spłaty zobowiązań, należy pamiętać o zabezpieczeniu siebie oraz bliskich na wypadek tragicznych i nagłych zdarzeń.

Towarzystwo BRE Ubezpieczenia we współpracy z mBankiem przygotowało nową ofertę pod nazwą „Pewna Spłata", która gwarantuje spłatę rat kredytu w przypadku poważnych kłopotów ze zdrowiem. Mając na uwadze fakt, iż najczęściej Klienci banku mają problem ze spłatą zobowiązań w przypadku pobytu w szpitalu, poważnego zachorowania lub operacji chirurgicznej chcieliśmy zaproponować im produkt, który spełni ich potrzeby w tym zakresie. - wyjaśnia Małgorzata Knut - Członek Zarządu BRE Ubezpieczenia TU S.A.  Jednocześnie pakiet Pewna Spłata będzie produktem idealnie uzupełniającym obowiązującą ofertę ubezpieczenia na życie  - dodaje Pani Prezes Knut.

W razie poważnego zachorowania lub operacji chirurgicznych (zgodnie z zakresem OWU) ubezpieczyciel gwarantuje spłatę 6 rat kredytu a w przypadku pobytu w szpitalu do 12 rat kredytu. Oferta dostępna jest dla Kredytobiorców posiadających kredyt hipoteczny w mBanku, którzy dzięki ubezpieczeniu zyskują nie tylko ochronę, ale także korzystniejsze warunki kredytu w mBanku. Aby przystąpić do ubezpieczenia wystarczy złożyć podpis pod oświadczeniem we wniosku kredytowym.

ap