Gospodarka » Żywność
Pierogi z mięsem Jawo z sosem paprykowo - czosnkowym
Zobacz więcej zdjęć » |
Niestety, brak czasu, codzienne obowiązki lub po prostu niedostatek umiejętności kulinarnych czasami skutecznie zniechęcają do przygotowywania tego energetycznego dania w domu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Niepotrzebnie. Fani tradycyjnej polskiej kuchni nie muszą rezygnować z pierogów. W sklepach znaleźć można wiele mrożonych dań gotowych, warto jednak wybierać te, które wyrabiane są ręcznie, jak np. pierogi firmy Jawo. Wtedy można mieć pewność, że będą one najwyższej jakości, a ich smak przypomni nam dania z kuchni naszych mam i babć.
Klasyczny smak pierogów z mięsem można też wzbogacić odrobiną pikanterii - Jawo proponuje pierogi z mięsem z sosem paprykowo - czosnkowym. Przygotowanie takiego dania zajmuje dosłownie parę chwil, a pierogi z mięsem zyskują w nim zupełnie nowy wymiar. Pierogi z mięsem Jawo z sosem paprykowo - czosnkowym to klasyka w nowym wydaniu i doskonały pomysł nie tylko na codzienne danie, ale też na eleganckie przyjęcia i bankiety.
Do przygotowania dania potrzebne będzie jedno opakowanie pierogów z mięsem Jawo oraz następujące składniki do sosu:
- 250 ml oliwy z oliwek,
- 1 doniczka świeżej bazylii,
- 1/3 papryki czerwonej,
- 1/3 papryki zielonej,
- 1/3 papryki żółtej,
- 10 ząbków czosnku,
- Sól do smaku.
Przygotowując sos wystarczy do rozgrzanej oliwy dodać pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki czosnku. Całość należy smażyć około 4 minuty. Pod koniec smażenia dodać drobno posiekane liście bazylii i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Gotowym sosem polać ugotowane pierogi i doskonałe polsko-nowatorskie danie gotowe!
Więcej na www.jawo.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)