Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Pierwszy w Polsce system ratalny na usługi medyczne

Firma Ratalnie.com stworzyła pierwszy w Polsce system ratalny na zabiegi medyczne. Finansowane mogą być wszystkie płatne zabiegi medyczne, od stomatologii aż po chirurgię plastyczną. Usługa wyróżnia się bardzo atrakcyjnymi warunkami pozyskania finansowania oraz niezwykle prostą procedurą.

Ratalnie.com oferuje dwa rodzaje produktów: „Pragnienia kobiet” dedykowane na zabiegi upiększające i estetyczne oraz „Mediraty” finansujące poważne zabiegi medyczne. Finansowane mogą być zabiegi z zakresu stomatologii, ortodoncji, protetyki, medycyny estetycznej, chirurgii plastycznej, okulistyki, ortopedii, chirurgii artroskopowej, leczenia niepłodności, medycyny sportowej i wiele innych.

Ratalnie.com jest pierwszą instytucją parabankową w Polsce, której udało się zoptymalizować proces kredytowy i dostosować go do potrzeb usług medycznych – mówi Jakub Czarzasty, prezes Ratalnie.com. – Chcemy stworzyć nową jakość instytucji parabankowych w naszym kraju. W ofercie połączyliśmy atuty, które posiadają banki oraz instytucje parabankowe. Nasze oprocentowanie oscyluje w granicach 0-15,99% w skali roku, czyli jest na poziomie oprocentowania w bankach. Natomiast w przeciwieństwie do banków znacznie zminimalizowaliśmy formalności oraz czas procesu udzielania kredytu, co od zawsze stanowiło zaletę instytucji parabankowych – dodaje.

Do tej pory było kilka podmiotów, które próbowały wprowadzić na rynek kredyt na leczenie i zabiegi medyczne. Jednak przez skomplikowane procedury i zbytnie zaangażowanie w proces lekarzy oraz administracji kliniki, ta usługa się nie sprawdziła. – Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów oraz lekarzy formalności zostały ograniczone do minimum – mówi Jakub Czarzasty. Wystarczy kontakt z infolinią lub zgłoszenie pacjenta przez wybraną placówkę medyczną, przygotowanie dokumentu potwierdzającego osiąganie dochodu, oraz podpisanie przejrzystej umowy dostarczonej przez kuriera. W większości przypadków decyzja kredytowa zostaje podjęta w ciągu maksymalnie 30 minut od nawiązania kontaktu. Aby uniknąć zbędnych formalności kwota zostaje przelana od razu na konto kliniki – dodaje.

Ratalnie.com wprowadziło na polski rynek produkt, który umożliwia dostęp do prywatnej służby zdrowia także osobom o mniej zasobnych portfelach. Minimalne akceptowalne dochody wynoszą 1500 zł netto miesięcznie, przy czym możliwe jest łączenie dochodów nie tylko w obrębie rodziny. Pacjent otrzymuje finansowanie konkretnego zabiegu medycznego w postaci rat rozłożonych na okres od 12 do 36 miesięcy.

Ratalnie.com S.A. od czerwca 2010 świadczy usługę consumer finance, rozkładając płatności za zabiegi medyczne w prywatnych placówkach służby zdrowia na raty. W tej chwili firma współpracuje z ponad 500 niepublicznymi podmiotami medycznymi na terenie całej Polski. Spółka jest finansowana przez polskich inwestorów.

Ratalnie.com jest właścicielem portalu internetowego www.pragnieniakobiet.pl, którego celem jest dostarczanie wiarygodnych informacji na temat zdrowia i urody.

Juicy Marketing