Gospodarka » Opakowania

PLAST-BOX na światowych targach Interpack

W dniach 12-18 maja spółka PLAST – BOX będzie uczestniczyła w największych targach branżowych na świecie – Interpack. Podczas tego siedmiodniowego wydarzenia firma zaprezentuje produkty, które przyczyniły się do jej bieżącego sukcesu marki.
Interpack to wydarzenie, którego nie można pominąć. Targi odbywają się cyklicznie, raz na 3 lata. W tym roku swoje wyroby i usługi zaprezentuje 2.700 wystawców z 60 krajów. Wśród nich będzie i Plast - Box. Według statystyki ostatniej edycji targów (kwiecień 2008) wynika, że stoisko spółki cieszyło się ogromnym powodzeniem, odwiedzili je przedstawiciele ponad 200 różnych firm, reprezentujących wszystkie kontynenty i branże z około 40 krajów. Firma w tym roku ma również sprecyzowane cele uczestnictwa: zaprezentowanie potencjału produkcyjnego i handlowego, poszukiwanie nowych partnerów handlowych czy nowych rozwiązań technologicznych. Słupska spółka PLAST - BOX stawia na rozwój i jakość swoich wyrobów i zamierza być jedynym z kluczowych, polskich firm do rozmów.

- Jesteśmy partnerem dla większości koncernów międzynarodowych, które uruchamiają lub planują uruchomić produkcję na wschodzie. Z dnia na dzień utwierdzamy się w przekonaniu, że jesteśmy gotowi na poszerzenie swojej oferty nie tylko na rynku europejskim, ale także na innych kontynentach - powiedział Dariusz Ciecierski, Prezes giełdowej spółki.

Podczas majowych targów INTERPACK przedsiębiorstwo zaprezentuje nowości produkcyjne - a wśród nich rodzinę wiader okrągłych tylu LB do wsadów lekkich, nowe wiadra 10 - 15 - 17,5 - 20 L do branży chemicznej, z udoskonaloną konstrukcją i parametrami technicznymi pojemników oraz pokryw. Zwiedzających mają przyciągnąć także nowe prostokątne i owalne opakowania, których zmieniony design uławia sztaplowanie oraz gwarantuje stabilność w transporcie. PLAST-BOX pokaże także zdobienie IML na prostokątach oraz wiadra z dodatkiem d2w, których produkcja rozpoczęła się w ubiegłym miesiącu. Te nowe, przyjazne środowisku opakowania oksybiodegradowalne, ze względu na swój ekologiczny charakter, będą niewątpliwie dużą ciekawostką dla dotychczasowych oraz potencjalnych kooperatorów spółki.

Udział w wydarzeniu zapowiedział także Prezes oraz jeden z Członków Zarządu firmy. Jak sami mówią:

- Nie ukrywamy, że swoją uwagę z jednej strony skupiamy na poszukiwaniu nowych rozwiązań wzorniczych i technologicznych, z drugiej - przedsiębiorstwo w dalszym ciągu zamierza rozbudowywać sieć nowych kontaktów na rynku europejskim. Stąd, między innymi, nasza obecność na Interpack. Wszystkich naszych obecnych i potencjalnych partnerów miło nam będzie gościć na stoisku nr 71B18 w hali nr 7.

Targi Interpack odbędą się w dniach: 12 -18 maja 2011 roku w Dusseldorf w Niemczech. To już czwarta edycja tego wydarzenia, w której PLAST - BOX bierze udział. Szacuje się, ze podobnie, jak 3 lata temu, wystawę odwiedzi ponad 200 tysięcy osób.

www.plast-box.com

GutPR