Gospodarka » Opakowania

PLAST-BOX – w kwietniu kolejny wzrost sprzedaży

Przetwórstwo Tworzyw Sztucznych PLAST – BOX, po udanym pierwszym kwartale 2011 roku, w kwietniu po raz kolejny zanotowało dynamiczny wzrost sprzedaży. Szczególnym sukcesem jest poziom sprzedaży eksportowej do Francji.
Eksport PLAST - BOX w kwietniu 2011 roku, w porównaniu do kwietnia 2010 wzrósł o 26,72%. Rekordowy wynik odnotowany został na rynku francuskim: ponad 120%. Bardzo dobry rezultat osiągnięto również na terenie UK, gdzie zwyżka wynosiła +24,44%. Tak duży sukces firmy świadczy o stałym umocnianiu pozycji jej wyrobów w Europie.

PLAST BOX zanotował jednocześnie wzrost sprzedaży w Polsce o +37,61% w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego. Łączny przyrost sprzedaży w kwietniu br. w stosunku do kwietnia 2010 wyniósł +32,53%.

- „Tak dobry wynik, jeżeli chodzi o eksport produktów, jest związany z pozyskaniem nowych klientów i rozszerzeniem asortymentu opakowań PLAST-BOX, które dostarczamy na rynki zewnętrzne, między innymi do Francji" - komentuje kolejne dokonania Prezes Spółki PLAST-BOX, Dariusz Ciecierski.

Kwietniowe wyniki sprzedażowe nie są jedynymi, które wyróżniają ostatnio firmę Plast- Box. Spółka ponad miesiąc temu wprowadziła do produkcji innowacyjne opakowania biodegradowalne. W tym samym czasie przeprowadzona została również optymalizacja procesu produkcyjnego, która spowodowała poprawę wydajności. Z kolei zwiększenie produktywności przełożyło się bezpośrednio na rentowność poszczególnych produktów PLAST-BOX.

www.plast-box.com

GutPR