Technologie » Telekomunikacja

Polycom otrzymała tytuł Microsoft Innovation Partner of the Year 2011

Firmy Polycom i Microsoft wspólnie dostarczają wszechstronne rozwiązania UC z powodzeniem wykorzystywane w przedsiębiorstwach.

Firma Polycom, światowy lider w dziedzinie unified communications (UC), została uhonorowana przez firmę Microsoft tytułem Unified Communications Innovation Partner of the Year za rok 2011, która to nagroda została przyznana za wiodący wkład firmy w dostarczanie innowacji tworzących ważne,  profesjonalne rozwiązania oferowane klientom w zakresie UC oraz współpracy audiowizualnej. Polycom została wyróżniona za doskonałość innowacji i wdrożeń jej rozwiązań klienckich w oparciu o technologię Microsoft. Polycom zostanie oficjalnie uhonorowana podczas oficjalnego spotkania dla przedstawicieli nagrodzonych firm (WPC 2011 Award Winners Executive Luncheon) na dorocznej konferencji Worldwide Partner Conference (WPC) organizowanej przez Microsoft w przyszłym miesiącu.

"Bardzo nas cieszy taka prestiżowa nagroda, ponieważ jest dowodem ścisłej współpracy pomiędzy naszymi firmami mającej na celu dostarczanie wszechstronnych oraz innowacyjnych rozwiązań UC stanowiących dla klientów istotną wartość biznesową," powiedział Andrew Miller, prezes i dyrektor zarządzający firmy Polycom. "Wspólną pasją Polycom i Microsoft jest dostarczanie prostych w użyciu rozwiązań z zakresu UC, które usprawniają procesy biznesowe, efektywność i wydajność w miejscu pracy. Wspólnie z partnerami, Polycom skupia się na dostarczaniu rozwiązań zgodnie z wizją UC EverywhereTM."

Nagrody zostały przyznane w wielu kategoriach, a zwycięzców wybrano spośród ponad 3000 uczestników z całego świata. Firma Polycom została uhonorowana tytułem Microsoft Unified Communications Innovation Partner of the Year za dostarczanie znakomitych rozwiązań i usług. Nagroda Unified Communications Innovation Partner of the Year Award kierowana jest do partnerów, którzy współtworzą elastyczną platformę Ujednoliconej Komunikacji (UC) Microsoft oferowaną przez Lync/OCS oraz Microsoft Exchange, jak również dostarczają innowacyjne rozwiązania pozwalające na integrację komunikacji w ramach aplikacji i procesów biznesowych (CEBP). Nagroda wyróżnia firmę Polycom, która pokazała, że jej rozwiązanie w zakresie optymalizacji procesów biznesowych CEBP ma znaczący wpływ na to, w jaki sposób ludzie komunikują się i współpracują dzięki wzbogaceniu doświadczeń użytkowników, zwiększeniu wydajności, jak również rozszerzeniu istniejących produktów za pomocą unikatowych funkcji dodatkowych.

"Microsoft z przyjemnością nadała Polycom tytuł Innovation Partner of the Year w dziedzinie Unified Communications," powiedział Kirk Koenigsbauer, wiceprezes Microsoft Office Division Product Management Group w firmie Microsoft. "Polycom stworzyła konkretną wartość dla klientów opracowując wyjątkowo zintegrowane rozwiązania audio i wideokonferencyjne przeznaczone dla platformy Microsoft Unified Communications dostarczanej przez Lync/OCS oraz Exchange. Rozwiązania Polycom efektywnie poprawiają zdolność komunikacji oraz całokształt współpracy dzięki różnorodnym ulepszeniom wpływającym na ogólne wrażenie i wydajność użytkowników końcowych, umożliwiając wdrażanie prawdziwych aplikacji CEBP."

Nagrody firmy Microsoft przyznawane są jej partnerom, którzy opracowali i dostarczyli wyjątkowe rozwiązania dla platformy Microsoft w ciągu ostatniego roku. Nagroda potwierdza strategiczną współpracę  Polycom i Microsoft rozszerzonej w sierpniu 2010 roku, celem której jest dostarczanie kompleksowych, opartych na standardach, profesjonalnych, rozwiązań UC zoptymalizowanych dla środowisk Microsoft. Bezpośrednio zintegrowane rozwiązania Polycom i Microsoft pozwalają różnym firmom od fitness klubów po jednostki służby zdrowia obniżyć koszty, usprawnić zarządzanie IT, jak również umożliwiają ochronę nadmiarowości systemów przy jednoczesnym zapewnieniu profesjonalnej jakości komunikacji oraz bezpieczeństwa rozwiązania. Firmy Polycom i Microsoft współpracowały przy ponad 100 globalnych projektach i wspólnie ogłosiły portfolio rozwiązań audiowizualnych HD, które bezpośrednio współpracują z platformą Microsoft® LyncTM a niedawno zapowiedziały wprowadzenie potężnego systemu współpracy grupowej Polycom opracowanego specjalnie dla Lync, oznaczonego kryptonimem "Rally". Ponadto, w niedalekiej przyszłości Polycom planuje przedstawić również inne dodatkowe oferty. Polycom będzie uczestniczyć w Konferencji dla Partnerów Microsoft 2011 (Microsoft Worldwide Partner Conference 2011) odbywającej się w dniach 10-14 lipca w Los Angeles.

Polycom współpracuje z wiodącymi partnerami na całym świecie, w tym strategicznymi członkami inicjatywy Polycom® Open Collaboration NetworkTM (Otwarta Platforma Współpracy), mającej na celu dostarczanie wysoce zintegrowanych rozwiązań z zakresu unified collaboration zapewniających użytkownikom łatwy dostęp do narzędzi zwiększających efektywność oraz jednocześnie ochronę inwestycji klientów w środowiska UC poprzez ustanowione standardy i otwartą interoperacyjność.

Informacje o firmie Polycom

Firma Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), jest światowym liderem w dziedzinie rozwiązań ujednoliconej komunikacji. Dostarcza wiodące w branży rozwiązania telepresence, wideo, audio i infrastrukturalne oparte na otwartych standardach. Firma Polycom zapewnia platformę dla bardziej inteligentnej komunikacji, zmieniając życie ludzi i firm na całym świecie. Więcej informacji: http://centrumpr.pl/AppData/Local/Microsoft/Windows/Temporary%20Internet%20Files/OLK675B/www.polycom.co.uk, a także w serwisach Twitter, Facebook i LinkedIn.

Ewa Nowak