Technologie » Telekomunikacja

Polycom rozpoczął współpracę z Agencją PR

CommStart będzie odpowiadać za działania Public Relations Polycom w Polsce.

Polycom, Inc. (NASDAQ: PLCM), światowy lider w dziedzinie technologii telepresence, jak również rozwiązań z zakresu komunikacji głosowej i video ogłosiła, że agencja Comm Start będzie partnerem w zakresie działań PR w Polsce.

Comm Start będzie odpowiadać za opracowanie i rozwój strategii komunikacji opartej na międzynarodowych wytycznych firmy Polycom. Zakres usług obejmuje relacje z mediami (zarówno konsumenckimi jak i branżowymi), organizację eventów oraz udziału w targach, a także zarządzanie ewentualnymi sytuacjami kryzysowymi. Współpraca z agencją pomoże wzmocnić wizerunek i rozpoznawalność marki Polycom , a także poprawi jej konkurencyjną pozycję na rynku polskim. Agencja Comm Start prowadzić będzie działania w ramach PR korporacyjnego jak i produktowego.

„Polycom oznacza znaczący sukces dla Comm Start. Jestem szczególnie zadowolona, iż realizując założenia międzynarodowej strategii rozwoju Polycom, możemy zaproponować naszemu nowemu klientowi, spójną , ale dostosowaną do potrzeb polskiego rynku kampanię public relations w Polsce"- powiedziała Agnieszka Stasiewicz-Swinney, Dyrektor Generalny Agencji Comm Start w Warszawie.
Chris Prowse, Dyrektor Zarządzający na Kraje Bałtyckie, Europę Wschodnią i Rosję dodaje: „Zespół Comm Start zdobył nasze zaufanie dzięki proaktywności oraz ciekawym pomysłom, które zaproponował naszej firmy. Nie bez znaczenia była także dobra znajomość lokalnego rynku oraz doświadczenie w sektorze IT. Wierzymy, że pozytywna energia Comm Start przyczyni się do rozwoju działalności Polycom w Polsce w 2009 r.".

Polycom, Inc. (NASDAQ: PLCM) jest światowym liderem w zakresie rozwiązań zunifikowanej komunikacji. Łącząc w swoich produktach funkcjonalność audio i wideokonferencyjnych systemów teleobecności, zarówno przewodowej jak i bezprzewodowej, Polycom stanowi rozsądny wybór dla przedsiębiorstw poszukujących innowacyjnych rozwiązań optymalizujących komunikowanie i współpracę. Urządzenia wideokonferencyjne Polycom umożliwiają pracownikom rozproszonym w terenie bardziej efektywną komunikację. Systemy teleobecności firmy Polycom, przenośne lub stacjonarne zapewniają transmisję głosu i obrazu o wysokiej rozdzielczości, dzięki czemu, ludzie mogą komunikować się bezpośrednio z ich stanowiska pracy, sali operacyjnej, hali produkcyjnej, sali konferencyjnej, bez konieczności podróżowania na duże odległości i przenoszenia się z miejsca na miejsce.

Na polskim rynku Polycom działa za pośrednictwem swoich partnerów i dystrybutorów m.in. Veracomp i NETIN. Więcej informacji dostępne na stronie www.polycom.com.

Comm Start jest niezależną warszawską agencją public relations oferującą pełen zakres usług. Od założenia, tj. od stycznia 2005r. wyspecjalizowała się działaniach public relations dla w sektora IT/ telekomunikacji, medycyny/farmacji oraz finansowego.

Od końca 2006 roku CommStart należy do międzynarodowej sieci agencji PR kierowanej przez Creative Strategies, z siedzibą w Brukseli. Dzięki partnerstwu agencja może prowadzić działania w całym regionie Europy Środkowej i Wschodniej. Więcej informacji na stronie www.commstart.pl.

Ewa Nowak