Kultura, sztuka » Muzyka

Portowa Giełda Fonograficzna zaprasza po raz trzeci

Port Łódź i Sklep Muzyczny HIT szykują dla swoich klientów nie lada gratkę. Już w najbliższą sobotę, 20 maja, w łódzkim centrum handlowym przy ulicy Pabianickiej odbędzie się trzecia edycja Portowej Giełdy Fonograficznej.

To wydarzenie nie tylko dla fanów czarnych krążków, ale także dla wszystkich, którzy cenią dobre muzyczne brzmienia.

W najbliższą sobotę (20 maja) Atrium Portu Łódź zamieni się w strefę najlepszej muzyki wszech czasów. O godzinie 10:00 już po raz trzeci wystartuje Portowa Giełda Fonograficzna, podczas której najwięksi wystawcy z całego kraju zaprezentują swoje muzyczne zbiory w postaci m.in. winyli i płyt CD. Nie ma gatunku muzycznego, którego tu zabraknie. Znajdziemy klasykę, jak „Dark side of the moon” Pink Floyd, mistrza elektroniki Jean Micheal-Jarre’a, wszystkim znane hity Króla Popu Michaela Jacksona, ostrzejsze brzmienia AC/DC czy zespołu Metallica, ale także jazzowe improwizacje czy ścieżki dźwiękowe z kultowych filmów.

- Cieszymy się, że Portowa Giełda Fonograficzna to kolejne wydarzenie, które trafiło w zainteresowania naszych gości i cyklicznie pojawia się w kalendarzu naszych imprez. Wszystkie zaplanowane stoiska na najbliższą sobotnią giełdę zostały już wynajęte, więc spodziewamy się prawdziwej muzycznej uczty – mówi Jagoda Olesiak, z Portu Łódź.

Portowa Giełda Fonograficzna to idealne miejsce dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kolekcjonowaniem dźwięków, ale także dla zapalonych melomanów. Oprócz zakupów płyt na stoiskach wystawców podczas wydarzenia będzie również możliwość wymiany lub sprzedaży płyt z własnej kolekcji. Portowa Giełda Fonograficzna skierowana jest do wszystkich osób, które chcą wzbogacić swoje zbiory o rzadkie tytuły, szukają prawdziwych muzycznych „perełek” lub po prostu chcą porozmawiać o muzyce z innymi miłośnikami kultowych brzmień.

Tegoroczni wystawcy:

Sklep Muzyczny HIT (Pabianice)
Oldies but goldies.pl (Warszawa)
Palnik Records (Poznań)
Music Square Shop (Płock)
Frankenstein Vinyl (Ząbkowice Śląskie)
Janus Vinyl Records (Kielce)

Giełda Fonograficzna odbędzie się 20 maja (sobota) w godzinach 10:00 – 21:00, w Atrium Portu Łódź (przed wejściem do sklepu Ikea).

KasiaBeyond