Technologie » Internet

Positive Power wdraża w Czechach platformę tradingową

Spółka Positive Power, specjalizująca się w kompleksowych rozwiązaniach IT, zakończyła właśnie zaawansowaną realizację dla działającego na rynku czeskim domu maklerskiego High Sky Brokers AS.

Positive Power Sp. z o.o. przygotowała wielofunkcyjną platformę tradingową oferującą dostęp do efektywnego systemu zawierania transakcji na rynkach walutowych, towarowych i giełdowych.

W praktyce system stanowi alternatywę dla giełdy, to rynek funkcjonujący 24 godziny na dobę, od niedzieli do piątku. Wortal umożliwia zarówno założenie prawdziwego rachunku inwestycyjnego, jak i rachunku w wersji demo, który ma służyć celom edukacyjnym. Dzięki rozbudowanemu panelowi administracyjnemu oraz systemowi uprawnień, wortalem może indywidualnie zarządzać wielu użytkowników jednocześnie.

- Stworzenie wortalu tradingowego wymaga zbudowania zaawansowanego technologicznie systemu, konieczna jest nie tylko wiedza z zakresu IT, ale także znajomość zasad funkcjonowania rynków finansowych – mówi Anna Moucka, Project Manager w Positive Power sp. z o.o. - Przygotowaliśmy ten projekt kompleksowo: od analizy przedwdrożeniowej i prac programistycznych, przez opracowanie koncepcji graficznej, po testy i ostatecznie wdrożenie serwisu.

System High Sky Brokers został zintegrowany z aplikacją Meta Trader 5, umożliwiającą m.in. stały dostęp do bieżących notowań i wykresów giełdowych. Główną ideą platformy jest zachęcenie użytkowników do rozpoczęcia inwestowania na rynkach finansowych. Rejestracja rachunku demo umożliwia bezpieczną naukę tej trudnej sztuki i ma jednocześnie zmobilizować użytkowników do podjęcia prawdziwych wyzwań.

High Sky Brokers zdecydowała się kontynuować współpracę z Positive Power. Obecnie spółka jest w trakcie przygotowywania kompleksowej kampanii marketingowej w sieci dla domu maklerskiego na rynku czeskim. Platforma High Sky Brokers dostępna jest pod adresem www.highsky.com.

PositivePower