Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka
Powitaj Nowy Rok z restauracją Tamka 43
Zobacz więcej zdjęć » |
Elegancka alternatywa
Bal, zabawa we własnym mieszkaniu lub na świeżym powietrzu. Nieważne gdzie spędzamy Sylwestra, najważniejsza jest atmosfera i towarzystwo, w którym żegnamy Stary Rok. W zależności od indywidualnych upodobań wybieramy różne formy spędzania noworocznej zabawy. To wyjątkowy czas, pora podsumowań i nowych postanowień a także okazja do zabawy w gronie przyjaciół. Dla tych wszystkich, którzy cenią sobie kameralną atmosferę przy dźwiękach dobrej muzyki oraz niezapomniane kulinarne doświadczenia, restauracja Tamka 43 przygotowała specjalną ofertę. Szef kuchni – Robert Trzópek – z myślą o odchodzącym 2011 roku, przygotował na tę okazję nadzwyczajne menu, będące połączeniem tego wszystkiego, co w Tamce 43 najlepsze. Tradycja przenika się z innowacyjnością, dzięki czemu powstają kulinarne arcydzieła. To właśnie wirtuoz kuchni Robert Trzópek zadba o podniebienia gości, którzy zdecydują się na spędzenie sylwestrowej nocy w restauracji Tamka 43. Feeria smaków i autorskie pomysły szefa kuchni to gwarancja najlepszej zabawy, w restauracji na światowym poziomie. Cena za jedną osobę to 450 zł. W skład pakietu wchodzi wykwintne menu, aperitif na bazie szampana oraz dedykowane wina, kawa, herbata, woda mineralna i soki.
Menu Sylwestrowe
Delikatna terrina z foie Gras z cytrusami i brioche
Puszysta zupa z wędzonego halibuta grenlandzkiego z ostrygą z Normandii
Pieczony seler z carpaccio z kasztanów z sosem maderowym
Dorsz przygotowany metodą sous vide a do tego topinambur i czarna trufla
Marynowana, soczysta pierś z gołębia z dodatkiem żurawiny i imbiru
Comber sarny z musem z pigwy i sosem na bazie staropolskiego miodu pitnego
Tapioca z pianą kokosową i lodami z passiflory
Gorący suflet czekoladowy z sosem z rokitnika
Aromatyczna pieczone buraki z granite szczawiowym
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Bezpretensjonalną atmosferę zapewnią, obok doskonałej kuchni, wnętrza restauracji Tamka 43. Do dyspozycji gości będzie zarówno górna jak i dolna część lokalu. Ciepłe światło, wyeksponowane fragmenty zabytkowej cegły oraz włoski zamsz na betonowych filarach to wyjątkowa oprawa, która pozwoli każdemu poczuć magię tego miejsca i wyjątkowo powitać 2012 rok.
Rezerwacje należy składać pod numerami telefonów: (22) 44 16 234
lub (22) 44 16 233 oraz na adres mailowy: info@tamka43.pl.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Zapraszamy na naszą stronę internetową www.tamka43.pl oraz profil restauracji w serwisie Facebook: http://www.facebook.com/Tamka43.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)