Technologie » Komputery

Poznaj Mobikę od najlepszej strony

26 października br. Mobica, we współpracy z Projektem „Młodzi w Łodzi”, organizuje Dzień Otwarty. Wydarzenie skierowane jest do programistów, informatyków oraz studentów, którzy interesują się branżą IT i poszukują pracy w zawodach związanych z programowaniem.

W najbliższy piątek Mobica otwiera swoje biuro, po to aby pokazać, jak wygląda praca w IT “od podszewki”. Dzień Otwarty, realizowany w ramach Projektu „Poznaj łódzkich Pracodawców” ma przekonać młodych ludzi, że po pierwsze warto zostać informatykiem, a po drugie, że warto być informatykiem w Mobice. Prezentacja firmy od wewnątrz to doskonały sposób na przełamanie stereotypu informatyka i pokazanie że programowanie to pasjonująca i rozwijająca praca w gronie ciekawych ludzi. W Mobice jest możliwość pracy dla światowych koncernów. Dodatkowym bonusem są wyjazdy na zagraniczne kontrakty do egzotycznych krajów.

Dzień Otwarty to specjalnie przygotowane prezentacje, za pomocą których uczestnicy dowiedzą się o specyfice i profilu działalności firmy, jej historii i kierunkach rozwoju. Specjaliści Mobiki opowiedzą również o technologiach, którymi się zajmują i urządzeniach, na których pracują. Firma pracuje z największymi, światowymi graczami w branży. Pracownicy opowiedzą, jak wygląda współpraca z takimi firmami, przytaczając kilka ciekawostek, którymi firmy nie dzielą się na co dzień. Będzie również możliwość rozmowy, w celu lepszego zrozumienia, jak wygląda standardowy dzień pracy w Mobice.

Mobica czeka na uczestników 26 października 2012 r., o godz. 13.00, 14.00 oraz 15.00. Adres firmy: Łódź, ul. Piramowicza 11/13. Wszyscy uczestnicy Dnia Otwartego otrzymają drobne upominki od firmy i programu „Młodzi w Łodzi”.

Warunkiem uczestnictwa w wycieczce jest przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego. Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Formularz zgłoszeniowy znajduje się na http://mlodziwlodzi.pl/poznaj-lodzkich-pracodawcow-programistow-zaprasza-mobica/

Praca dla światowych marek

Mobica prowadzi obecnie projekty rekrutacyjne we wszystkich swoich oddziałach w Polsce: Łodzi, Warszawie i Bydgoszczy. Specjalistom IT oferuje nie tylko udział w prestiżowych projektach w oparciu o międzynarodowe kontrakty, ale także atrakcyjne wynagrodzenie. Przykładem zrealizowanego ostatnio ciekawego projektu jest przygotowanie – na zlecenie światowego lidera elektroniki morskiej – oprogramowania pozwalającego m.in. na wyznaczenie położenia jachtu na morzu.

Nowi pracownicy będą mieli możliwość pracy przy realizacji prestiżowych projektów biznesowych i technologicznych, m.in. dla największych globalnych firm tworzących układy scalone. Szczególnie interesująca wydaje się perspektywa pracy na projektach dla największych na świecie producentów procesorów, chipsetów oraz kart graficznych. Przy nowych kontraktach, które firma pozyskała, główne zadania programistów związane będą z tworzeniem i rozwojem nowej generacji urządzeń elektroniki użytkowej.

Więcej informacji o firmie na www.mobica.com

*             *            *

O firmie

Mobica Limited Sp. z o.o. jest brytyjską firmą, od ponad 6 lat funkcjonującą na rynku polskim z oddziałami w Bydgoszczy, Łodzi oraz Warszawie. Oferuje innowacyjne i kompleksowe usługi w zakresie oprogramowania: od wstępnej definicji, koncepcji i projektu poprzez testowanie i wdrożenie. Do grona klientów firmy należą m.in.: Vodafone, Motorola, Sony Ericsson, Imagination Technologies, Skype, Opera, PacketVideo, Ikivo, Frontier Silicon.

Mobica Limited została wymieniona w rankingu 100 firm według Sunday Times Tech Track 100 jako jedna z czterech najszybciej rozwijających się firm z prywatnym kapitałem w branży technologicznej. Więcej informacji na www.mobica.com

Kontakt dla mediów:
studio PRowokacja Agencja Public Relations