Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

Prof. Piotr H. Skarżyński wybrany do kolejnych prestiżowych komitetów AAO-HNS

Prof. Piotr H. Skarżyński, Zastępca Kierownika Zakładu Teleaudiologii i Badań Przesiewowych IFPS, został powołany na członka dwóch komitetów w ramach amerykańskiego towarzystwa naukowego.

Prof. Piotr H. Skarżyński, Zastępca Kierownika Zakładu Teleaudiologii i Badań Przesiewowych IFPS, został powołany na członka dwóch komitetów w ramach amerykańskiego towarzystwa naukowego – American Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery w kadencji 2021–2022: ImplantableHearing Devices Committee oraz Otology & Neurotology Education Committee. Prof. Skarżyński został wybrany do prestiżowego grona z grupy wielu kandydatów, co świadczy o uznaniu jego pracy zawodowej w środowisku specjalistów z całego świata.

Prof. Piotr H. Skarżyński jest jedynym Polakiem, biorącym udział w pracach komitetów jako członek. Profesor od wielu lat podejmuje wiele aktywności w strukturach AAO-HNS. W latach 2018-2019 był członkiem HearingCommittee, od 2019 jest członkiem komitetu International Advisory Board (IAB). Jest również zaangażowany w inicjatywę Guests of Honors i światowego zjazdu AAO-HNSF 2021 Annual Meeting & OTO Experience. Polska, i reprezentowane przez Profesora Towarzystwo Otorynolaryngologów, Foniatrów i Audiologów Polskich zostało wybrane na gościa honorowego zjazdu. Ponadto, prof. Piotr H. Skarżyński został powołany na Ambasadora Dobrej Woli reprezentującego Polskę podczas wyżej wspomnianego wydarzenia. Warto podkreślić, że wieloletnia współpraca z Akademią zaowocowała licznymi publikacjami, wystąpieniami, konferencyjnymi i innymi aktywnościami naukowymi.

iwonamichalowska