Technologie » Komputery

Promocja w Acronis! Deduplikacja gratis

Specjalna, limitowana oferta dla biznesu: bezpłatny moduł do deduplikacji – od 1 lutego do 31 marca 2010 r.

W ramach kampanii mającej na celu pomóc firmom w redukcji kosztów składowania danych, Acronis oferuje bezpłatnie* rozwiązanie Acronis Backup & Recovery 10 Deduplication. Z darmowej licencji mogą skorzystać nowi użytkownicy oprogramowania Acronis Backup & Recovery 10 w wersji „advanced".

Deduplikacja danych, pozwala na istotne zmniejszenie ilości przechowywanych danych dzięki eliminacji kopii zapasowych identycznych plików. Technologia deduplikacji oferowana przez Acronis umożliwia przedsiębiorstwom na uzyskanie oszczędności i zwiększenie wydajności. Obecnie Acronis posiada przeszło 22 000 instalacji modułu do deduplikacji na całym świecie. Teraz ta przełomowa i wydajna technologia jest dostępna dla nowych klientów Acronis bez dodatkowych opłat.

Dla uzyskania dodatkowych informacji nt. oszczędności, jakie można osiągnąć dzięki deduplikacji, Acronis udostępnił darmowy kalkulator ROI, ułatwiający obliczenie zwrotu kosztów z inwestycji. Kalkulator dostępny jest pod adresem: http://www.acronis.eu/backup-recovery/deduplication-roi-calculator.html (w jęz.angielskim).

Narzędzie to pokazuje np., że klient, który posiada 10 serwerów, 2 TB danych, które zmieniają się o ok. 5 procent dziennie i których kopie są przechowywane przez cztery tygodnie, może zaoszczędzić około 80 000 zł na samych kosztach rocznego składowania danych dzięki zastosowaniu technologii deduplikacji firmy Acronis. Oszczędności są obliczane na podstawie liczby serwerów i stacji roboczych, z których dane są zabezpieczane, procentowego udziału zmian danych oraz kosztów ich przechowywania. Używając kalkulatora użytkownik może samodzielnie oszacować, ile miejsca będzie mógł zaoszczędzić dzięki wykorzystaniu opcji deduplikacji, jakie będą oszczędności finansowe i inne.

Deduplikacja może znacznie obniżyć koszty pozyskiwania zasobów pamięci masowej. Ponadto pośrednie koszty związane z zarządzaniem składowaniem danych mogą niekiedy aż czterokrotnie przekraczać te związane z kupnem sprzętu, oprogramowania i innych elementów infrastruktury niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania firmy. Dlatego niezwykle ważne jest, by każda organizacja dokonywała analizy wszystkich kosztów związanych z infrastrukturą przechowywania danych.

"Acronis oferuje dzisiaj swoim klientom kompleksowe i bardzo proste w użyciu rozwiązanie, które integruje funkcje tworzenia kopii zapasowej, deduplikacji i błyskawicznego odtworzenia całego systemu po awarii. Z nowym modułem deduplikacji pomagamy szybko i skutecznie wdrożyć w organizacji dowolnej wielkości strategię bezpieczeństwa i to bez konieczności zdobywania specjalistycznej wiedzy, inwestowania w dodatkową infrastrukturę czy pogłębiania kompetencji."  - powiedział Dariusz Jarecki, Country Manager Acronis Polska - „Nasi klienci mogą być pewni, że z Acronis uzyskają pełną i wydajną kosztowo ochronę, nie tylko dla swoich danych, ale również całych systemów i aplikacji."

Promocja dotyczy modułu Acronis Backup & Recovery 10 Deduplication, który jest kompatybilny z rozszerzonymi wersjami programu Acronis Backup & Recovery 10 (wersja „advanced"). Promocja potrwa do końca marca i nie ma limitu na ilość uzyskanych dzięki niej licencji.

Aby dowiedzieć się, ile możesz zaoszczędzić dzięki deduplikacji, odwiedź darmowy kalkulator pod adresem: http://www.acronis.eu/backup-recovery/deduplication-roi-calculator.html.

Acronis Backup & Recovery 10 to rodzina produktów do odzyskiwania danych po awarii, która łączy deduplikację danych, zwiększone wsparcie dla środowisk wirtualnych i scentralizowane zarządzanie, opracowana na bazie opatentowanej technologii tworzenia obrazów dysku i odzyskiwania systemu od podstaw. Pozwala uprościć i zautomatyzować proces tworzenia kopii zapasowych i przywracania w środowiskach Windows i Linux, dając jednocześnie możliwość zarządzania rozproszonymi geograficznie komputerami, stacjami roboczymi i serwerami i będąc rozwiązaniem skalowalnym od jednej do tysięcy maszyn.

*Oferta promocyjna od 1 lutego do 31 Marca 2010 r. nie obejmuje wsparcia technicznego.

Acronis jest światowym dostawcą oprogramowania do zarządzania składowaniem danych, dzięki któremu przedsiębiorstwa oraz użytkownicy indywidualni mogą przenosić i obsługiwać swoje cyfrowe zasoby oraz zarządzać nimi. Acronis sprzedaje nowoczesne rozwiązania do odzyskiwania danych po awarii, konsolidacji serwerów i migrowania wirtualizacji, które pozwalają klientom zapewnić ciągłość działalności i ograniczyć przestoje systemów komputerowych. Oprogramowanie firmy Acronis jest sprzedawane w ponad 180 krajach i dostępne w 15 wersjach językowych. Więcej informacji na www.acronis.pl.

ap