Gospodarka » Żywność

Przepisy Darii Ładochy, ambasadorki Rama Używaj Jak M@sło

Przepisy Darii Ładochy,  ambasadorki Rama Używaj Jak M@sło
Zobacz więcej zdjęć »
Poznaj przepisy ambasadorki Ramy Używaj Jak M@sło - Darii Ładochy.

Ciabatta z jajkiem sadzonym i warzywami

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Przygotuj:

 ·        4 ciabatty przekrojone na pół i ugrillowane na patelni
·        200 g szpinaku
·        1 łyżeczkę czosnku granulowanego
·        kilka suszonych pomidorów w oleju pociętych na paseczki
·        1 miękkie awokado
·        kiełki słonecznika    
·        jajka  
·        3 ogórki małosolne
·        sałatę rzymska
·        Rama Używaj Jak M@sło
·        sól, pieprz
·        2 łyżki czarnuszki

 Przygotowanie:

1.      Na patelni rozpuść Ramę Używaj Jak M@sło, następnie dodaj szpinak i suszone pomidory. Przypraw solą i pieprzem. Smaż, mieszając od czasu do czasu.

2.      W tym samym czasie możesz przygotować awokado i ogórka małosolnego. Awokado i ogórka małosolnego obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

3.      Na innej patelni usmaż jajko sadzone.

4.      Ciabatty ugrilluj na patelni grillowej.

5.      Teraz masz już wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować pyszną kanapkę z Rama Używaj Jak M@sło.

6.      Grzankę posmaruj Ramą Używaj JM@sło. Następnie połóż na niej sałatę rzymską, szpinak z pomidorami suszonymi, awokado, ogórka małosolnego, a na wierzch jajko sadzone. Posyp kiełkami słonecznika i czarnuszką – gotowe!

Kokosowe risotto ze szparagami, cukinią i kalarepką

Przygotuj:

 ·        1 szklankę ryżu arborio
·        2 szalotki posiekane w kostkę
·        1 ząbek czosnku, drobno posiekany
·        1 papryczkę chilli, drobno posiekaną
·        1 pęczek szparagów
·        1 szklankę białego wina
·        ½ cukinii pokrojonej w plastry cienkie
·        ½ szklanki mleczka kokosowego
·        2 łyżki posiekanej mięty
·        sok z 2 limonek
·        pieprz cytrynowy, sól, suszone oregano
·        Rama Używaj Jak M@sło
·        500 ml wywaru z jarzyn
·        ½ szklanki solonych orzechów ziemnych
·        ½ kalarepki obranej ze skórki i pokrojonej na ćwiartki

Przygotowanie:

1.      Na patelni rozgrzej Ramę Używaj Jak M@sło, podsmaż czosnek, szalotkę i chilli.

2.      Kalarepkę i szparagi pokrój na małe kawałki, a następnie dodaj na patelnię.

3.      Po 2 minutach na patelnię wsyp ryż i dodaj przyprawy, smaż wszystko przez chwilę, a następnie zalej bulionem warzywnym, tak żeby przykrył powierzchnię ryżu. Gdy ryż będzie wchłaniał bulion, stopniowo dolewaj płyny – bulion na przemian z winem.

4.      Po ok. 10 minutach gotowania ryżu, ułóż na wierzchu plastry cukinii, po upływie kolejnych 10 minut zalej mleczkiem kokosowym. Zagotuj, wyłącz źródło ciepła.

5.      Dodaj sok z limonki i łyżkę Ramy Używaj Jak M@sło, by danie nabrało aksamitnej struktury. Dokładnie wymieszaj. Podawaj ze  świeżą miętą i orzechami. Udekoruj plasterkami limonki.

Gulasz z boczniaków z jarmużem i orzechami piniowymi

Składniki:

·        500 g boczniaków

·        1 cebula cukrowa

·        1 marchewka pokrojona w cienkie słupki

·        2 ząbki czosnku

·        2 liście laurowe

·        2 ziarna ziela angielskiego

·        liście jarmużu

·        Rama Używaj Jak M@sło

·        1 łyżeczka papryki wędzonej

·        sól, pieprz cytrynowy

·        200 ml śmietanki sojowej

·        zielona pietruszka

·        orzechy piniowe podprażone na suchej patelni

·        100 g pomidorów koktajlowych

·        ½ szklanki białego wina

·        1 szklanka bulionu

·        skórka z cytryny

Do podania: ryż, makaron albo grzanki

Przygotowanie:

1.      W garnku podgrzej Ramę Używaj Jak M@sło i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek.

2.      Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki oraz marchewkę. Całość dopraw solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i papryką wędzoną, a następnie podlej winem.

3.      Odparuj alkohol z wina i wlej szklankę bulionu.

4.      Następnie dodaj śmietankę sojową, pomidory koktajlowe, jarmuż i doprowadź do wrzenia.

5.      Na koniec dopraw skórką z cytryny, posiekaną pietruszką i orzechami piniowymi. Podawaj z ryżem, makaronem lub grzankami.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Yellowcups
http://yellowcups.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »