Gospodarka » Żywność

Przysmak na każdą porę

Przysmak na każdą porę
Zobacz więcej zdjęć »
Jednym z najbardziej znanych sosów na świecie jest keczup. Przygotowany na bazie pomidorów, stanowi dodatek do rozmaitych potraw. Dostępny w różnych wersjach smakowych, zyskał sympatię zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Nie może zatem dziwić, że w ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” znajdziemy Keczup Kielecki łagodny.

Choć smak keczupu jest nam dobrze znany, nie każdy wie, że wynalazcami tego przysmaku byli Chińczycy, którzy już w średniowieczu używali go do przyrządzania ryb. Jego współczesna forma znacząco odbiega od pierwotnego składu. Niegdyś podstawowymi składnikami keczupu były bowiem orzeszki ziemne, anchois, nasiona fasoli czy grzyby. Pomimo tego, że jego nazwa przetrwała niemal w niezmienionej formie, skład uległ znacznym zmianom.

Dziś podstawowym składnikiem wykorzystywanym do produkcji keczupu są oczywiście pomidory. Gęsty sos, który znajdziemy w ofercie WSP „Społem”, to smakowita mieszanka pomidorów i aromatycznych przypraw. Lekko słodkawy, winno-kwaskowy aromat dojrzałych warzyw gwarantuje bogaty, domowy smak. Troszcząc się o smak serwowanych dań, wybierzmy dodatki, które podkreślą, a nie przykryją bogaty aromat potraw.

Keczup to smakowity dodatek zarówno do ciepłych, jak i zimnych dań. Ulubiony przysmak dorosłych i dzieci doskonale wpisze się na listę codziennego menu: na śniadanie, obiad czy kolację.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Publicon

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Zamów opracowanie informacji prasowej


Kalendarium

Za 3 dni:
Warsztaty online „Technologie medyczne w modelach zintegrowanej opieki zdrowotnej”
dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »