Gospodarka » Żywność
Przysmak na każdą porę
Zobacz więcej zdjęć » |
Nie może zatem dziwić, że w ofercie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” znajdziemy Keczup Kielecki łagodny.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Choć smak keczupu jest nam dobrze znany, nie każdy wie, że wynalazcami tego przysmaku byli Chińczycy, którzy już w średniowieczu używali go do przyrządzania ryb. Jego współczesna forma znacząco odbiega od pierwotnego składu. Niegdyś podstawowymi składnikami keczupu były bowiem orzeszki ziemne, anchois, nasiona fasoli czy grzyby. Pomimo tego, że jego nazwa przetrwała niemal w niezmienionej formie, skład uległ znacznym zmianom.
Dziś podstawowym składnikiem wykorzystywanym do produkcji keczupu są oczywiście pomidory. Gęsty sos, który znajdziemy w ofercie WSP „Społem”, to smakowita mieszanka pomidorów i aromatycznych przypraw. Lekko słodkawy, winno-kwaskowy aromat dojrzałych warzyw gwarantuje bogaty, domowy smak. Troszcząc się o smak serwowanych dań, wybierzmy dodatki, które podkreślą, a nie przykryją bogaty aromat potraw.
Keczup to smakowity dodatek zarówno do ciepłych, jak i zimnych dań. Ulubiony przysmak dorosłych i dzieci doskonale wpisze się na listę codziennego menu: na śniadanie, obiad czy kolację.
Nadesłał:
Publicon
|
Komentarze (0)