Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Pyszny smak i dobry skład - na okrągło!

Pyszny smak i dobry skład - na okrągło!
Zobacz więcej zdjęć »
Z myślą o małych fanach pysznego jedzenia, firma Sokołów poszerzyła linię Sokoliki o nowy produkt. Foodbolówki Sokoliki to mini paróweczki w kształcie kuleczki, symbolizującej piłkę. Nie tylko świetnie smakują, ale wyróżnia je też wysoka mięsność oraz dobry, krótki skład.
Rodzice często stają przed dylematem - jak pogodzić dbałość o pełnowartościową dietę z zaspokojeniem oczekiwań ich pociech? Dla dzieci ważny jest nie tylko smak, ale też wygląd dań. Kolorowe, ciekawie podane, zaskakujące w formie posiłki idealnie trafiają w gusta najmłodszych. Warto więc sięgać po takie produkty, które dostarczać będą ważnych składników odżywczych, a jednocześnie zachęcą dzieci do nowych, kulinarnych odkryć. Przecież zdrowy posiłek może być też doskonałą, radosną zabawą!

Nowa propozycja firmy Sokołów - Foodbolówki Sokoliki - są znakomitym pomysłem na urozmaicenie dziecięcego jadłospisu. To produkty z „czystą etykietą" - bez sztucznych konserwantów i innych substancji dodatkowych. Powstają z wysokiej jakości, sprawdzonego surowca i zawierają aż 90% mięsa (z czego 85% to mięso z kurczaka oraz 5% to mięso cielęce). Stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym elementem codziennej diety dzieci. Są łagodnie przyprawione, dzięki czemu mają delikatny smak, lubiany przez najmłodszych konsumentów. Podobnie jak inne produkty z linii Sokoliki, Foodbolówki posiadają certyfikat Przekreślonego Kłosa - odpowiadają więc również wymaganiom diety bezglutenowej. Ponadto nie zawierają laktozy.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Ich oryginalny kształt spodoba się z pewnością nie tylko małym fanom piłki nożnej. Każde opakowanie Foodbolówek Sokoliki zawiera 22 niewielkie, okrągłe paróweczki - dokładnie tyle, ilu zawodników jest w dwóch drużynach piłkarskich. Foodbolówki nie mają osłonki. Świetnie sprawdzą się jako szybka, pożywna przekąska na zimno. Doskonale smakują po podgrzaniu w wodzie lub na patelni. Można z nimi przygotować wiele oryginalnych, smacznych dań - idealnych na wspólny, rodzinny posiłek.

Tarta z cukinią i Foodbolówkami Sokoliki

Składniki

1 opakowanie Foodbolówek Sokoliki 

1 opakowanie ciasta kruchego (na tartę)
1 cukinia

2 cebule

2 ząbki czosnku
4 jajka
200 g śmietany 22%
100 g sera cheddar
1 łyżka posiekanego tymianku
sól i pieprz
masło do formy
olej do smażenia

Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Formę do tarty wysmarować masłem i wyłożyć ją ciastem. Następnie ponakłuwać je widelcem i wstawić do piekarnika na 5-8 minut, aby się podpiekło.
Czosnek oraz cebule obrać i pokroić w plasterki. Cukinię pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Wyłożyć warzywa i smażyć do czasu, aż lekko zmiękną.
Do miski wbić jajka, a następnie zmiksować ze śmietaną. Dołożyć starty ser żółty i posiekany tymianek. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Na podpieczony spód wyłożyć podsmażone warzywa. Rozłożyć Foodbolówki. Składniki zalać masą jajeczną. Całość wstawić do piekarnika na około 30 minut, aż farsz jajeczny się zetnie, a wierzch pięknie zarumieni. Tartę najlepiej podawać na ciepło z dodatkiem filiżanki ulubionej zupy lub sałatką.

Makaron z sosem pomidorowym i Foodbolówkami

Składniki
1 opakowanie Foodbolówek Sokoliki
1 opakowanie makaronu
4 duże pomidory malinowe
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej bazylii
1 łyżka posiekanego tymianku
cukier do smaku
sól i pieprz
parmezan do posypania
olej do smażenia

Przygotowanie
Cebulę i czosnek obrać, a następnie drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę oraz czosnek i smażyć na średnim ogniu, aż warzywa zaczną się rumienić.

Do zawartości patelni dołożyć pomidory oraz posiekane zioła i dusić, aż składniki zmiękną. Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem. Do sosu dodać Foodbolówki i dusić jeszcze przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu, po czym odcedzić i wymieszać z sosem pomidorowym. Potrawę serwować posypaną startym parmezanem.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »